Nogomet

Corinthiansu i Ronaldu Kup

Maja Giljanović • četvrtak, 02.07.2009.
Corinthiansu i Ronaldu Kup
Foto: EPA

Najbolji strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava Ronaldo i njegov Corinthians treći su put u povijesti pobjednici Cope do Brasil.

Corinthians je u uzvratnoj utakmici finala Kupa protiv Internacionala obranio prednost iz prve (jedan je gol u pobjedi 2:0 postigao i Ronaldo), osvojio svoj treći Kup u povijesti nakon 1995. i 2002. i izborio Copu Libertadores sljedeće sezone.

Ronaldu koji je nakon što se iz Europe vratio u Brazil debitirao baš u Kupu protiv slabašne Itumbiare u prvom kolu i Corinthiansu Copa do Brasil je drugi ovogodišnji trijumf nakon osvajanja Pauliste, a navijačima i samim igračima otvorio se apetit: "Glavni cilj plasman u Copu Libertadores je realiziran, ali ne vidim razloga zbog čega bismo se zadovoljiti time. Zašto glumiti lažnu skromnost? Sjajan smo tim, igramo napadački i oku ugodno, taktički smo zreli, čvrsti u obrani", blistao je Il Fenomeno nakon utakmice.

Corinthians je bez kalkuliranja dva gola prednosti iz prve utakmice nakon prvog poluvremena na Interovom Beira-Riu pred 50.000 navijača oplodio s još dva (Henrique, Andre Santos) i uzalud je Alecsandro u samo četiri minute (71., 75.) izjednačio na 2:2.

Čim su postali svjesni da od punog preokreta neće biti ništa, igrači Internacionala su zamalo isprovocirali nered. Argentinski reprezentativac (River, Wolfsburg, Portsmouth, Zarazgoza) Andres D'Alessandro je izazvao Eliasa i obojica su zbog "koškanja" zaradili isključenja, a ni treneri (Interov Tite i Corinthiansov Menezes) nisu sačuvali mirnoću i poslani su na tribinu.

"Kad su uvidjeli svoju nemoć nesportski su se ponijeli. Više nisu igrali nogomet, tukli su se i trudili se zagorčati nam život, ali našu briljantnu pobjedu ne mogu pomutiti", zaključio je Ronaldo koji je svoju najbolju partiju dao u osmini finala protiv Atletico Paranaensea (dva gola).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!