Nogomet

Utišali 60.000 Urugvajaca

Maja Giljanović • četvrtak, 02.07.2009.
Utišali 60.000 Urugvajaca
Foto: Sandro Donda

Estudiantes je prvi finalist Cope Libertadores nakon što su i u uzvratnoj utakmici polufinala pobijedili urugvajski Nacional.

Nacionalu nije pomoglo ni 60.000 navijača i koliko god su okomito navalili na gol Estudiantesa obrana Argentinaca svaku je prijetnju elegantno osujetila i u prvom poluvremenu obilježenom žestokom navalom domaćina obranila prednost 1:0 (Galvan) iz prve utakmice prošlog tjedna.

Što je vrijeme na Centenariju dulje odmicalo Estudiantes (čak i bez lakše ozlijeđenog karizmatičnog La Brujite Verona) je izgledao sve opasnije (Fernandez, Boselli), a utakmicu je prelomila nepromišljenost Nacionalove obrane koja je u 52. minuti gostima darovala loptu nakon čega Boselliju nije bio problem loptu koju mu je servirao Fernandez poslati u gol nemoćnog Munoza.

Posljednjih 40-tak minuta obilježila je "viktorija" na gol Estudiantesa i velik je pritisak urodio plodom u 76. minuti. Medina je izjednačio, tribine su eruptirale, ali too little, too late. Andujar je u preostalih 15 minuta uspio obraniti svoj gol štoviše kako je Nacional bacio sve u napad ogroman je prostor natrag iskoristio Boselli i u 92. minuti zapečatio sudbinu Urugvajaca.

U finalu Estudiantes čeka boljeg iz večerašnjeg brazilskog obračuna Gremija i Cruzeira. Gosti su u prednosti, ali i Gremio ima svoju računicu jer iako su u Belo Horizonteu izgubili zabili su potencijalno krucijalni gol u gostima (3:1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!