Košarka

Portoriko iznenadio Litvu

Branimir Korać • četvrtak, 02.07.2009.
Portoriko iznenadio Litvu

Prvi susreti na Svjetskom prvenstvu do 19 godina donijeli su manje-više očekivane rezultate. Jedini koji su podbacili su Litavci koji su poraženi od Portorika...

Skupina A

Portoriko je pokazao veliku upornost i u prvom kolu skupine A svladao Litvu 80:73. Nakon prve četvrtine Litva je imala 31:14 i činilo se kako će to za njih biti lagan posao, međutim u nastavku susreta Portoriko je igrao sjajno i napravio preokret te na kraju ipak zasluženo slavio. Predvodili su ga Kevin Young s 18 poena, 12 skokova i pet ukradenih lopti te Isaac Sosa Carrión s 18 poena i pet skokova. Kod Litve 15 poena uz šest skokova upisao je Vytenis Cizauskas dok je 15 poena dodao i Dovydas Redikas.

Vezane vijesti

U drugom susretu skupine A Grčka je pregazila Angolu sa 101:58. Tijekom cijelog susreta Grci su bili bolji protivnik, a igra Angole posve se raspala u zadnjih deset minuta kada su ubacili samo sedam poena i dozvolili Grcima da im nanesu katastrofalan poraz. Nikolaos Pappas predvodio je Grke s 20 poena dok je Vlantimir Giankovits dodao 18 poena i sedam skokova. Kod Angole Miguel Kiala imao je 16 poena i čak 18 skokova.

Skupina B

REZULTATI

Skupina A

Portoriko - Litva 80:73
Grčka - Angola 101:58

Skupina B

SAD - Iran 106:55
Francuska - Egipat 102:56

Skupina C

Španjolska - Sirija 79:53
Australija - Kanada 88:77

Skupina D

Argentina - Novi Zeland 66:64.

Amerikanci su odradili lakši trening protiv Irana i lako slavili 106:55. Tek prvih nekoliko minuta Iran se kako-tako držao, a onda kreće serija Amerikanaca koji već nakon prve četvrtine vode 30:13. U nastavku je prednost samo rasla i zaustavila se na konačnih plus 51 za SAD. Tyshawn Taylor je ubacio 13 poena, a John Shurna dodao je 11 poena i deset skokova. Kod poraženih Mohammad Hassanzadeh upisao je 17 poena i šest skokova.

Ništa neizvjesnije nije bilo niti u dvoboju Francuske i Egipta. Francuzi su lako slavili 102:56 poput Amerikanaca riješivši pitanje pobjednika vrlo brzo, već u prvih deset minuta kada su otišli na dvoznamenkastu prednost. Christophe Leonard s 20 poena i deset skokova te s 20 poena bili su najbolji pojedinci kod Francuske. U sastavu Egipta vrijedi istaknuti Adhama Mohameda Elsayeda koji je s 15 poena bio jedini dvoznamenkast.

Skupina C

Ni u skupini C nije bilo iznenađenja. Španjolska je za prvog protivnika imala Siriju i lako je slavila 79:53. Da nije bilo opuštanja u posljednjoj četvrtini, pobjeda Španjolaca bila bi i izraženija većom razlikom. Jorge Santana predvodio ih je sa 16 poena dok je Alex Hernandez dodao 13 poena. Kod Sirije je 13 poena ubacio Obida Al Samman.

U drugom susretu skupine Australija je bila bolja od Kanade 88:77. U izjednačenom dvoboju Australci su tijekom susreta konstantno imali laganu prednost i na kraju su ju uspjeli sačuvati i slaviti. Cody Ellis s 25 poena i šest skokova te Brock Motum s 22 poena i osam skokova vukli su pobjednike dok je kod Kanade bolji od ostalih bio Mangisto Arop s 27 poena i 11 skokova.

Skupina D

Najneizvjesniji dvoboj dana odigran je u našoj skupini D u kojoj je Novi Zeland tijesno poražen od Argentine 66:64. Novi Zeland je imao priliku, osam sekundi prije kraja susreta kod 65:64 za Argentinu stigao je u posjed lopte, ali Morgan Nathan radi korake. Sekundu prije kraja Cortes je došao na liniju slobodnih bacanja, ubacio jedno bacanje i osigurao pobjedu Argentinu 66:64. Najbolji kod pobjednika bili su Matias Nocedal s 21 poenom i Luciano Gonzalez s 12 poena. Kod Novog Zelanda, našeg sljedećeg protivnika sutra ujutro u 9:30, Brook Ruscoe ubacio je 22 poena, a Rob Loe 15 poena i šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!