Nogomet

Nesuđeni Dinamovac u Wisli

Tomislav Pacak • četvrtak, 02.07.2009.
Nesuđeni Dinamovac u Wisli
Foto: Davor Sajko

Slovenski veznjak Andraž Kirm novi je član poljskog prvaka, Wisle iz Krakowa, gdje bi trebao provesti pet godina, barem ako je suditi po potpisanom ugovoru...

24-godišnjak je doveden u Wislu kao zamjena za Mareka Zienczuka koji je otišao u grčki Levadiakos. Kirm je prvo ovoljetno pojačanje Wisle, ali vjerojatno ne i posljednje, jer poljskog prvaka očekuju ispiti u kvalifikacijama Lige prvaka. Wisla u drugom pretkolu igra protiv Levadie iz Tallina.

Kirm je od 2005. bio član Domžala, s kojima je prošlog ljeta igrao protiv zagrebačkog Dinama te je bio najzapaženiji pojedinac u slovenskim redovima. Štoviše, u Dinamu su vrlo ozbiljno o njemu razmišljali i kao pojačanju za zagrebački sastav.

u 128 ligaških nastupa za Domžale zabio je 22 pogotka, a putem je osvojio dva naslova prvaka. U slovenskoj reprezentaciji nastupio je 17 puta, uključujući onaj protiv Poljske koji mu je pripomogao u ovom transferu.

"Znam da je Wislin cilj doći do grupnog dijela Lige prvaka, a ja sam motiviran pomoći klubu u tom naumu. Siguran sam da sam donio dobru odluku što sam se pridružio poljskom prvaku", izjavio je Kirm pri dolasku u novi klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!