Ostali sportovi

Počinju Alpski kup i Panonija kup

Sportnet • petak, 03.07.2009.
Počinju Alpski kup i Panonija kup

Danas na terenima Mladosti i Hokejskog centra na Trešnjevci u zagrebu počinje Alpski kup za žene i Panonija kup za muškarce u organizaciji hrvatskog hokejskog saveza u hokeju na travi.

Za hrvatsku ekipu i momčad ovo je posljednja provjera uigranosti pred predstojeća Europska prvenstva u Švicarskoj i u Hrvatskoj. Natjecanje u Alpskom kupu započinje danas utakmcom u 13.00 sati između Italije i Francuske i u 15.00 sati između Švicarske i Hrvatske.

"Kao izbornik na Alpskom kupu od naše pomlađene ženske reprezentacije očekujem dobru igru i uigravanje za Europsko prvenstvo koje se održava u Švicarskoj od 09.-15.08.2009. Kakav god rezultat bude na Alpskom kupu bit će dobar ako reprezentativke Hrvatske shvate da je od svega na ovom turniru najvažnije uigravanje reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo", riječi su ženskog izbornika Siniše Peranića.

Nakon toga kreću i prve utakmice u momčadskoj konkurenciji u Panonija kupu. Ovaj dio natjecanja možda je u ovom trenutku i važniji jer momčad Hrvatske očekuje za tri tjedna nastup na Europskom prvenstvu koje se održava od 25-31. srpnja u Zagrebu.

"S Panonija kupom ulazimo u završnu fazu priprema za EP u Zagrebu krajem srpnja. U lipnju su igrači odradili treninge s kondicijskim trenerom Zečićem. Ovaj tjedan smo trenirali opet s palicama, tako da će nam ovaj turnir poslužiti kao idealno uigravanje i ponavljanje osnovnih i zadnjih taktičkih elemenata. Priliku će dobiti i nekoliko igrača iz mlade reprezentacije", rekao je izbornik Tomislav Jamičić.

Na natjecanju se očekuje i podrška domaće publike za što bolji plasman reprezentacija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!