Nogomet

Lyonov veznjak put Galatasaraya

Borna Rupnik • petak, 03.07.2009.
Lyonov veznjak put Galatasaraya
Foto: EPA

Frank Rijkaard kao novi trener Galatasaraya slaže momčad koja će se ponovno boriti za titulu turskog prvaka, a u toj će mu namjeri pomoći reprezentativac Obale Bjelokosti, Kader Keita, koji u Istanbul stiže iz Lyona...

Uprava detroniziranog francuskog prvaka Lyona objavila je u četvrtak još jednu prodaju igrača. Nakon što su pustili Karima Benzemu u Real Madrid, pristali su i na ponudu turskog Galatasaraya za Kadera Keitu.

Iznos transfera zasad nije potvrđen, ali poznato je da će 27-godišnji vezni igrač ofenzivnih sklonosti i standardni reprezentativac Obale Bjelokosti s turskim velikanom potpisati trogodišnji ugovor.

Keita je u Lyon došao 2007. godine u paketu s Mathieuom Bodmerom za nemalih 24 milijuna eura, a u francuskom je prvenstvu za momčad s Gerlanda nastupio 55 puta i upisao pet pogodaka.

U Istanbulu će predstavljati pravo pojačanje novom treneru Franku Rijkaardu, koji je doveden kako bi u crveno-žute vitrine Galatasaraya vratio naslov prvaka Turske, koji je prošle sezone pripao nogometašima Bešiktaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!