Automoto

Veliki trojac i dalje bez rivala

Matej Milanović • subota, 04.07.2009.
Veliki trojac i dalje bez rivala

Odrađen je prvi trening pred MotoGP utrku u SAD-u. Laguna Seca nije donijela velike novosti budući da su prve tri pozicije zauzeli Rossi, Lorenzo i Stoner koji se bore za naslov. Ostali vozači su očekivano u zaostatku...

Nakon početnih nekoliko minuta treninga u Laguna Seci odmah su stvari krenule uobičajenim ovogodišnjim tokom. Casey Stoner, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo na prvim pozicijama, a ostali u, ne previše uspješnom, lovu na njih.

Već do polovice treninga Stoner je postavio odličnih 1:22.337, čime mu je najbliži pratitelj, Rossi, bio na više od pola sekunde. Prvi koji mu je malo ozbiljnije priprijetio nije bio Talijan, ali naravno bio je treći pretendent na naslov, Lorenzo. Španjolac se zaustavio na dvije desetinke od Stonera.

Tada je situacija postala zanimljiva. Lorenzo je još dvaput spuštao svoje vrijeme i stigao na svega šest stotinki od rivala koji je odmah potom spustio svoje vrijeme za dodatnih šest stotinki. Ipak, ni to nije bilo dosta za zaustaviti nalet Španjolca koji je zauzeo prvu poziciju sa 1:22.093.

Uspio se Stoner opasno približiti, no prešao ga je i Rossi koji je svega 17 stotinki bio brži od njega i preuzeo drugu poziciju. U zadnjim trenucima još je nekoliko vozača sišlo ispod minute i 23, no nije bilo bitnijih promjena pozicije osim jedne, budući da je u svom zadnjem krugu Rossi postigao odličnih 1:21.981 i time poslao jasnu poruku Lorenzu i Stoneru.

Trojac koji se bori za naslov očigledno će bitku nastaviti i na fantastičnoj Laguna Seci. Prave kvalifikacije su sutra, no već su današnji rezultati pokazali da prva trojka ide daleko brže od ostalih, a među njima svo troje može izvući nekoliko dobrih krugova. Pozitivno su još iznenadili Toni Elias na petom i Marco Melandri na sedmom mjestu.

MotoGP, Prvi trening, Laguna Seca: 1. Valentino Rossi (ITA/Fiat Yamaha) 1:21.981
2. Jorge Lorenzo (ŠPA/Fiat Yamaha) +0.112
3. Casey Stoner (AUS/Ducati Marlboro) +0.189
4. Daniel Pedrosa (ŠPA/Honda Repsol) +0.656
5. Toni Elias (ŠPA/San Carlo Honda Gresini) +0.701

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!