Nogomet

Jurčić: "Situacija je sve bolja"

Borna Rupnik • subota, 04.07.2009.
Jurčić: "Situacija je sve bolja"
Foto: Nikola Movrić

Momčad Dinama nalazi se na pripremama u Austriji, a sutra ih čeka prijateljska utakmica s rumunjskom Steauom. Trener Krunoslav Jurčić prije tog ogleda još je jednom naglasio da ti pripremni susreti ipak nisu prioritet, a raduju ga sve kraći zdravstveni izvještaji...

Nakon utakmica sa slovenskim klubovima za vrijeme boravka na Rogli, nogometaši aktualnog prvaka Hrvatske u nedjelju će odmjeriti snage s bukureštanskom Steauom. Bit će to pretposljednji test spremnosti igrača Krunoslava Jurčića prije puta u Armeniju na prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka.

"Utakmica je bitna, ali nije najvažniji dio priprema. Nama su prioritet treninzi, ali jasno je da želimo dobar rezultat iz svake utakmice, dakle i iz one protiv Steaue", najavio je Dinamov strateg.

Osvrnuo se i na neka kretanja u rumunjskom klupskom nogometu: "Oni ne prate u potpunosti moderna kretanja, premda su tamošnji bogataši počeli kupovati manje klubove i pojačavati ih strancima. Steaui moramo iskazati poštovanje. Nekoliko njihovih igrača igra za reprezentaciju. Osim toga, tu je i njihova bogata tradicija".

Međutim, jedna od važnijih tema u Dinamu još je uvijek - zdravlje. No, Jurčića krasi više optimizma nego prije puta u Sloveniju: "Situacija je sve bolja. Brine nas još samo Adrian Calello, kojeg muči neugodna upala, Antoliću još zarastaju kosti, a Ibanez bi se uskoro trebao priključiti ostatku ekipe".

Dio priprema usklađen je upravo s tim problemima. "Na početku treninga izvodimo vježbe prevencije kako bi igrači mogli igrati maksimalnim intenzitetom uz minimalan broj ozljeda", rekao je Jurčić, kojeg posebno raduje širina klupe: "Tražio sam od uprave zdravu konkurenciju. Tu se vidi naša jačina, a na pripremama stvaramo dobru bazu".

Dinamo krasi spoj mlađih i iskusnih igrača. "To je i bio cilj", istaknuo je Jurčić, "jer smo htjeli igrački i karakterni kostur prema kojemu će stariji povući mlade i omogućiti im nogometno odrastanje. Od igrača tražim agresivnost i velik trud. Zasad sam jako zadovoljan".

Ostanak Marija Mandžukića i dolazak Dimitriosa Papadopoulosa omogućio je Jurčiću da Grka pokuša uigrati u već postojeći sastav. "Počeli smo s uigravanjem ekipe i sretni smo što je ostala na okupu. Papadopoulosa želim uklopiti sa Sammirom i Mandžukićem, ali svim igračima govorim da se mogu izboriti za mjesto u prvom sastavu".

Na kraju je ponovio da se Pjuniku mora pristupiti ozbiljno: "Gledao sam ih kako su pobijedili dobru Miku. Uz svoje su reprezentativce doveli i nekoliko stranaca i sigurno je da ih nećemo shvatiti olako".

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!