Ostali sportovi

Hokejaško žensko i muško EP

Sportnet • subota, 04.07.2009.
Hokejaško žensko i muško EP

Pred hrvatskom muškom i ženskom reprezentacijom hokeja na travi u narednih nekoliko tjedana dva su europska prvenstva. Za žene je u Švicarskoj početkom kolovoza. Muška reprezentacija ima veliki zadatak jer ih očekuje Europsko prvenstvo i to pred domaćom zagrebačkom publikom krajem srpnja.

Upravo zbog toga Alpski kup za žene i Panonija kup za muškarce koji se igraju od 3. do 5.srpnja u Zagrebu posljednja je provjera uigranosti reprezentacija. Odigrane su po dvije utakmice u svakoj konkurenciji.

Naša ženska ekipa igrala je protiv vrlo iskusne ekipe Švicarske koja je i pobijedila. Francuska je ekipa pobijedila Italiju, pa su nakon dva dana Francuska i Švicarska izjednačene u bodovima, ali u poretku vodi Švicarska koja ima bolju bodovnu razliku. Danas su na rasporedu druge dvije utakmice u kojoj hrvatska ženska vrsta igra protiv Francuske, a druga utakmica je između Švicarske i Italije.

Naša momčad igrala je protiv Slovačke koja je vodila u prvom poluvremenu ali dečki pod vodstvom izbornika Tomislava Jamičića su uspjeli izjednačiti u drugom poluvremenu prvog susreta.

U utakmici Slovenije i Mađarske, Slovenija je pobijedila i to joj je donijelo čelnu poziciju rang liste nakon prvog dana. Danas se naši dečki susreću sa Mađarskom, a Slovačka i Slovenija je drgua utakmica koja se igra u sklopu Panonija kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!