Ostali sportovi

Nini Broznić zlato u juniorskom sprintu

Sportnet • nedjelja, 05.07.2009.
Nini Broznić zlato u juniorskom sprintu

Trećeg i posljednjeg dana FIS Rollerski svjetskog kupa održana je utrka sprinta. Na 180 metara, svima dobro poznatoj stazi u centru Oroslavja, najbolji sprinteri na skijaškim rolama odmjerili su snage po prvi puta ove godine. U samim utrkama zapravo i nije bilo većih iznenađenja.

U konkurenciji juniorki uvjerljivo je slavila Nina Broznić. Ova mlada trkačica iz Čavla svoju je dobru formu pokazala već u kvalifikacijama kad je imala uvjerljivo najbrže vrijeme od svih djevojaka, gledajući tu i seniorke. Tako smo ponovno imali prilike nakon petka i pobjede Filipa Kontaka u brdskoj utrci, slušati "Lijepu našu" na dodjeli medalja. Drugo mjesto osvojila je Talijanka Angelica Tagliati, dok je treća bila Njemica Tina Willert. U finale sprinta plasirala se i Vedrana Malec koja je na kraju zauzela peto mjesto.

U konkurenciji juniora četvorica hrvatskih reprezentativaca plasiralo se u finale među 16 najboljih. No, plasman u kvalifikacijama svu četvoricu spojio je u dva para, pa su već u osmini finala dvojica morala otpasti. Dalje su prošli Broznić i Kontak, ali su zaustavljeni u četvrtfinalu. Uvjerljivu pobjedu odnio je Rus Ivan Trofimov ispred Njemca Floriana Hävermayera i svog sunarodnjaka Aleksandera Krivolapova. Andro Broznić osvojio je peto mjesto, Filip Kontak šesto, Andrej Burić jedanaesto, a Edi Dadić dvanaesto. Bodove su osvojili još i Jakov Kontak na devetnaestom mjestu, Jurica Veverec na dvadesetom i Mateo Jerbić na dvadesetčetvrtom.

Među seniorkama najbrža je bila Mateja Bogatec iz Italije. Očekivano, jer to je tek jedna od brojnih njenih pobjeda u Svjetskom kupu. Iza nje plasirale su se dvije Ruskinje, Inna Zaytseva i Elena Rodina. U izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji pobjednik je bio Emanuele Sbabo iz Italije. Drugo mjesto pripalo je Ragnaru Bjorgvinu Andresenu iz Norveške, a treće Turčinu Fatihu Yukselu. Finale bi sigurno bilo još i napetije da se jedan od glavnih favorita Rus Igor Glushkov nije okliznuo na startu kvalifikacija, pa mu je finale zamalo pobjeglo. Ostao je na 18. mjestu.

Tako je završena prva runda FIS Rollerski svjetskog kupa. Hrvatsko zagorje ugostilo je 90 natjecatelja iz 12 zemalja. Oroslavje i Stubičke Toplice još jednom su se pokazali dobri domaćini, što pokazuje podatak da nije bilo niti jedne primjedbe na same utrke ili bilo koje popratne stvari. Potvrđuju to i riječi Turčina Ozkana Koyuncua predsjednika FIS subkomiteta za rollerski, koji je izrazio žaljenje što se Oroslavje i Hrvatska nisu kandidirali za utrku slijedeće godine jer kako je rekao 'svi vole Oroslavje i ovdje im je uvijek lijepo'. No, možda je i logično da se nakon pet uzastopnih godina uzme godina pauze, dodao je Koyuncu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!