Košarka

Barać na posudbu u Cibonu?

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 06.07.2009.
Barać na posudbu u Cibonu?
Foto: EPA

Budućnost hrvatskog reprezentativca Stanka Baraća u dresu Tau Ceramice u narednoj sezoni vrlo je neizvjesna. Klub na njegovoj poziciji ima nekoliko igrača koji su u početnoj prednosti i rado bi ga proslijedio na posudbu. Cibona je jedna od opcija...

Stanko Barać naredne sezone vjerojatno neće igrati za Tau Ceramicu. Iz španjolskog doprvaka stigla je informacija kako traže "alternativna rješenja" za 23-godišnjeg hrvatskog centra, koji već dvije sezone muku muči s ozljedama.

Tau je uz Splittera, Teletovića i McDonalda svoju visoku liniju ovog ljeta pojačao i Izraelcem Liorom Eliyahuom, pa za Baraća ima sve manje prostora. Trener Duško Ivanović slovi kao vrlo zahtjevan, a Baraćeve ovogodišnje dionice isprekidane ozljedama očito ga nisu zadovoljile.

Stoga klub iz Vitorije kao najbolje rješenje nudi novu posudbu. Barać je već bio na "kaljenju" u Pamesi prije dvije sezone, a interesanata bi se i ovog puta u Španjolskoj zasigurno našlo, jer igrače njegove visine (217) i koordinacije nije lako pronaći. No, osim Španjolske, u priči oko Baraća pojavila su se još dva Euroligaša - ljubljanska Olimpija i Cibona.

Cibonina poveznica s Tau Ceramicom je jasna - trener Velimir Perasović je igračka legenda i bivši trener tog kluba. Ukoliko cijena bude razumna, Barać bi naredne sezone po prvi put mogao obući dres nekog kluba iz Hrvatske, s obzirom da je iz svog Širokog "odletio" direktno na Pirineje.

"Tau pod ugovorom ima petoricu igrača na unutarnjim pozicijama i jasno je da Stanko neće imati puno prostora za igru u narednoj sezoni. Mislimo da bi najbolje rješenje i za njega i za klub bilo da ga posudi negdje gdje će više igrati. Stanko je odličan igrač i mnogo klubova je iskazalo zanimanje za njega", izjavio je Baraćev menadžer za španjolske medije.

Barać je u završnici prošle sezone dvaput gostovao na operacijskom stolu. Najprije je slomio desnu nogu, a po povratku u trenažni proces doživio je i prijelom šake. Zbog te ozljede nije se ni našao na širem spisku igrača koji kandidiraju za nastup na Europskom prventvu u Poljskoj u rujnu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!