Rukomet

Detonu dupla kruna na Crikvenica Openu

Sportnet • utorak, 07.07.2009.
Detonu dupla kruna na Crikvenica Openu

Nakon osvojenog dvostrukog naslova na Zagreb Openu, rukometašice i rukometaši Akademskog kluba rukometa na pijesku Detono Zagreb istovjetan su uspjeh ostvarili i na drugom od ukupno tri turnira u sklopu Prvenstva Hrvatske, koji se proteklog vikenda održavao u Crikvenici.

Aktualni europski i hrvatski prvaci, igrači Detona, na uvjerljiv su način prošli svoju skupinu, pobijedivši riječku momčad Chuck Norris i Nehajgrad Imobiliu iz Senja sa po 2:0 u setovima. Baš kao i prije mjesec dana na Zagreb Openu, u četvrtfinalu ih je čekala momčad White Boys iz Kaštela, a povijest se ponovila i u rezultatskom smislu, lakom pobjedom Detona u dva seta.

U polufinalnoj utakmici "Detonatori" su se sastali s momčadi Golden Balls iz Zagreba, koja je prethodno u četvrtfinalu svladala zagrebački Sandstorm, predvođen hrvatskim dvoranskim rukometnim reprezentativcima – Zlatkom Horvatom i Manuelom Štrlekom. Međutim, momčad Detona nije dopustila nikakvo iznenađenje, plasiravši se u finale nakon još jedne sigurne pobjede od 2:0 u setovima.

Finalna utakmica turnira donijela je sraz dvaju najvećih rivala u Prvenstvu Hrvatske – Detona i momčadi Let Cepelin. Iako su neki očekivali neizvjestan okršaj, susret se ubrzo pretvorio u "jednosmjernu ulicu", budući da su igrači Detona dominirali tijekom oba seta i na taj način osvojili još jedan trofej koji im je nedostajao u bogatoj kolekciji.

Momčad AKRP Detono Zagreb, predvođena trenerom Igrom Požegom, nastupila je u sastavu: Totić, Jugović, Copot, Jurić, Mirazović, Glavočić, Paradžik, Malbašić, Madjerčić i Sošić.

U najbolju četvorku turnira izabrani su Igor Totić (Detono Zagreb), Davor Rokavec (Let Cepelin), Krunoslav Konjar (Salon Tepiha) i Raul Valković (Chuck Norris).

U ženskoj konkurenciji nastupile su svega dvije ekipe - aktualne viceprvakinje Europe, igračice Detona Zagreb, te ekipa pod nazivom Čudnovata bića, sastavljena mahom od sutkinja rukometa na pijesku. Očekivano, ekipa Detona nije imala većih problema u dvije utakmice protiv jedinih protivnica na turniru, zabilježivši dvije uvjerljive pobjede, te osvojivši naslov koji im je osigurao titulu prvakinja Hrvatske za ovu sezonu.

"Detonatorice" su nastupile u sastavu: Majstorović, Domjančić, Jeletić, Kelava, J. Leljak, N. Leljak, Tomašić, Dandić i Žgela.

Najbolju četvorku turnira sačinjavaju: Irena Tomašić (Detono Zagreb), Romana Domjančić (Detono Zagreb), Karmen Perica (Čudnovata bića), te Iva Perica (Čudnovata bića).

Za kraj, napomenimo kako će se treći, ujedno i posljednji turnir Prvenstva Hrvatske ove sezone, održati od 24. do 26. srpnja na otoku Pagu.

foto: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!