Tenis

Preminuo Mathieu Montcourt

Goran Markuš • utorak, 07.07.2009.
Preminuo Mathieu Montcourt
Foto: Branko Barić

Francuski tenisač i prošlotjedni polufinalist Challengera u Rijeci sinoć je preminuo, a prema neslužbenim informacijama uzrok smrti je plućna embolija uzrokovana korištenjem EPO-a...

Još jedna šokantna vijest potresla je svijet sporta - Mathieua Montcourt, francuski tenisač, sinoć je pronađen mrtav u vlastitom stanu. Prema prvim informacijama Montcourta je pronašla njegova djevojka, a vijest o smrti potvrdio je i Patrice Dominguez iz francuskog teniskog saveza.

Iako još uvijek nije objavljen pravi uzrok smrti prema neslužbenim informacijama za sve je kriva plućna embolija prouzročena korištenjem EPO-a, dopinga koji stimulira proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. U periodu od 1997. do 2000. godine upravo je EPO uzrokovao smrt kod čak 18 biciklista, a uz plućnu emboliju najčešća posljedica bila je i srčani udar.

Prije svega nekoliko dana Montcourt je bio u Hrvatskoj, točnije u Rijeci gdje je na Challengeru stigao do polufinala. Što se pak aktualne sezone tiče najveći uspjeh mladog Francuza ipak je drugo kolo Roland Garrosa gdje je u glavnom turniru zamijenio upravo našeg Marija Ančića.

Spomenimo i kako je baš od ovog ponedjeljka započela i petotjedna suspenzija koju je Montcourt zaslužio zbog klađenja 2004. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!