Košarka

Prkačin: "Kriza nije moj problem"

Goran Markuš • utorak, 07.07.2009.
Prkačin: "Kriza nije moj problem"
Foto: Martina Japundžić

Prošlosezonski obol europske Cibone, Nikša Prkačin, nezadovoljan je neisplatom posljednje njegove plaće te je istovremeno vodstvu poručio kako u sljedećoj sezoni na njega mogu računati u najmanju ruku sa ugovorom kakav je imao ove godine, saznajemo sa internetskog izdanja Sportskih novosti...

Dolaskom iskusnog Nikše Prkačina Cibona je značajno napredovala, a tijekom cijele sezone između ostalih upravo je i ovaj iskusni hrvatski reprezentativac zaslužan za odlične rezultate kluba: "Ne znam jesam li spreman otići nakon reprezentacije, odnosno ne znam kako ću se osjećati nakon Eurobasketa."

"Imam problema s laktom za koji sam mislio da je neozbiljna ozljeda, ali još uvijek me smeta. Imam i godina koliko imam stoga jasno dolazi i do zasićenosti. Ne znam jesam li spreman nakon dva mjeseca reprezentacije produžiti karijeru u sezoni koja je ozbiljna punih devet mjeseci. Ipak, na nešto polovično sigurno nisam spreman. Nije to moj stil", poručio je Nikša.

I sam Prkačin bio je svjestan da će dolaskom u Cibonu zasigurno izniknuti i novi problemi, a za njega najaktualniji je novo dugovanje kluba: "Poslao sam u klub raskid ugovora jer imam na to pravo prema ugovoru. To je bio potez s kojim sam si htio ostaviti opciju ukoliko bi stigla neka ponuda koja bi me zanimala kako mi u slučaju odlaska Cibona ne može raditi probleme."

Aktiviranjem zadužnice Prkačin je automatski blokirao i Cibonin račun, no veći problem za klub zasigurno je računanje na igrača koji je bliže odlasku nego ostanku: "Zvao me i Velimir Perasović koji je rekao da računa sa mnom i pitao me što mislim. Recimo to ovako, prije mjesec dana kad je završila sezona sigurno sam bio puno bliži prestanku nego sam to danas."

Međutim, čak i ukoliko bi volje i motiva za ostanak u Zagrebu bilo novac bi mogao biti problem jer Prkačin nipošto ne pristaje na smanjenje cijene: "Da bih ostao u Ciboni moj ugovor može biti u najmanju ruku onakav kakav je dogovoren lani. U najmanju ruku. Kriza i recesija nisu moj problem. Lani sam stigao u Cibonu za 50, možda čak i 40 posto realne vrijednosti koliko sam mogao dobiti na inozemnom tržištu."

"Nadalje, iza mene je sezona u kojoj sam dao veliki obol u svim uspjesima kluba, a njima se klub diči. Znači, ono za što sam doveden sam ispunio. Na kraju, a to nije nimalo nevažno, niti jednom igraču koji je imao ugovor s Cibonom on nije smanjen za sljedeću sezonu, niti je ugovor smanjen Velimiru Perasoviću. Neće biti niti meni, naravno, ako me žele", poručio je Prkačin.

Kad se sve ove izjave uzmu u obzir ispada da je ostanak u Ciboni zapravo vrlo teško za očekivati: "Ispada da je tako. U ovom slučaju realnost je da sam najbliži potpisu za Dubrovnik ukoliko ne sleti neka "nemoralna ponuda" iz inozemstva koju ne bih mogao odbiti."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!