Košarka

Pamesa i Hapoel izvukli najteže

Branimir Korać • srijeda, 08.07.2009.
Pamesa i Hapoel izvukli najteže
Foto: Bruno Karadža

Osim ždrijeba Eurolige, danas je održan i ždrijeb kvalifikacija Eurokupa. U kvalifikacijskom ždrijebu našlo se 16 klubova te smo dobili nekoliko vrlo zanimljivih parova...

Poznati su parovi kvalifikacija za Eurokup. Osam pobjednika kvalifikacijskih dvoboja uz šest poraženih iz kvalifikacija za Euroligu, pridružit će se u kasnijem ždrijebu 18 klubova koji su izravno izborili nastup u Eurokupu. Među tih 18 klubova nalazi se i Zadar kojeg nije bilo u današnjem ždrijebu.

Kvalifikacijski parovi donose nam u najranijoj fazi Eurokupa već tri vrlo zanimljiva i izjednačena para. Pamesa je izvukla belgijsku Dexiju, vrlo dobru momčad koja može stvoriti probleme Španjolcima. Više sreće mogla je imati i Budućnost koja će igrati protiv njemačkog Brose Basketsa, a kao najjači par kvalifikacijske runde čine se Hapoel iz Jeruzalema i francuski Roanne.

Što se tiče ostalih dvoboja, favoriti ne bi smjeli imati problema. Moskovski Dinamo, Bešiktaš, Panellinios, Bilbao i Teramo trebali bi s lakoćom proći u glavni ždrijeb.

Eurokup, kvalifikacije:

Dinamo Moskva - Amsterdam
Pamesa Valencia - Dexia Mons
Bešiktaš - Kraftwerk Wels
Panellinios - VEF Riga
Budućnost - Brose Baskets
Bilbao Basket - Doneck
Teramo - Apoel Nicosia
Hapoel Jeruzalem - Roanne

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!