Tenis

Martić lako s Ukrajinkom

Branimir Korać • srijeda, 08.07.2009.
Martić lako s Ukrajinkom
Foto: Ivor Krapac

Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Budimpešti. U drugom kolu imala je lagan posao protiv Ukrajinke Mariye Koritceve koju je eliminirala u dva seta...

Nakon pobjede protiv Lucie Safarove, Petra Martić svladala je još jednu igračicu iz Top 100. U drugom kolu Budimpešte čekala ju je 88. igračica svijeta Mariya Koritceva koju je Petra lako svladala sa 6:3, 6:2.

Martić je odmah u prvom gemu stigla do break lopte koju nije iskoristila i najavila je Ukrajinki kako ju čeka težak posao. Kod 2:1 Martić ponovno radi pritisak, dolazi do još jedne break lopte koju ovaj put koristi i odlazi na 3:1.

Kod 3:1 zaprijetila je Koritceva s dvije prilike za oduzimanje servisa, ovaj put je Petra spašavala i spasila te povela s 4:1. Imala je Martić priliku i za dvostruki break stigavši do 30:40, nije to iskoristila i Ukrajinka ju je kaznila i vratila izgubljeni servis u sljedećem gemu.

Ipak, Martić je uspjela riješiti set u svoju korist napravivši novi break u sljedećem gemu i sa 6:3 nakon 52 minute igre doći do prednosti.

I u drugom setu Petra je igrala dobro. Kod 2:2 napravila je break koji ju je poveo prema pobjedi obzirom da je brzo stigla i do 4:2. Kada je stigao dupli break kod 4:2, bilo je jasno kako će Martić igrati u četvrtfinalu. Na svom servisu nije imala problema i sa 6:3, 6:2 prošla je u četvrtfinale.

Naša tenisačica bila je puno opasnija na reternu od Ukrajinke i to joj se isplatilo. Uzela je protiv servisa 33 poena (52 posto), realizirala četiri od sedam break lopti dok je Ukrajinka osvojila 15 poena (29 posto) i realizirala jednu od tri break lopte.

U četvrtfinalu ju očekuje sigurno teži posao obzirom da će igrati protiv bolje iz meča treće nositeljice Sybille Bammer i Rumunjke Edine Gallovits. Niti s Bammer, a niti s Gallovits još se nije susretala.

WTA Budimpešta, drugo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, Q) - Mariya Koritceva (Ukrajina) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!