Nogomet

"Ahmetov odlučuje, ja igram"

Borna Rupnik • srijeda, 08.07.2009.
"Ahmetov odlučuje, ja igram"
Foto: Davor Sajko

Kapetan ukrajinskog Šahtara i jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, ponovio je da će konačnu odluku o njegovom ostanku u Ukrajini donijeti predsjednik kluba Rinat Ahmetov. Srna, naime, uživa u svom statusu u Donjecku...

"Još sam uvijek igrač Šahtara s kojim me ugovor veže sljedeće tri godine", rekao je Darijo Srna ruskim medijima i tako započeo temu koja zanima mnoge u Hrvatskoj, ali i šire - hoće li naš ponajbolji nogometaš karijeru nastaviti u nekoj od liga petice.

"Kapetan sam osvajača Kupa Uefe i ponosim se time. Volim Šahtar, navijače u Donjecku i Ukrajinu, u kojoj živim vrlo ugodno", objasnio je u kakvoj se situaciji nalazi, a sve eventualne ponude za njega prvo moraju proći zid zvan Rinat Ahmetov. Šahtarov je predsjednik velik obožavatelj hrvatskog nogometaša.

"Više sam puta rekao da će on odlučiti o mojem odlasku. On mi je omogućio napredak u posljednjih šest godina koliko sam ovdje, a ja sam mu uzvraćao naporima na travnjaku", izjavio je Darijo Srna.

Ipak, ne može tvrditi da će do kraja karijere nositi narančasti dres Šahtara: "Za doživotni ugovor nema potrebe, bit ću zadovoljan odradim li posljednje tri godine. Ali nogomet je nepredvidljiv, premda me glasine o ponudama uopće ne zanimaju. Zato imam menadžera, a ja treniram i igram".

Nakon dvadesetodnevnog odmora u Hrvatskoj i Francuskoj, polako se okreće novim izazovima: "Na pripreme sam se vratio odmoran, sretan i zadovoljan, što znači i optimalno raspoložen". A glavni cilj mu je sada osvajanje ukrajinskog naslova, koji trenutačno stanuje u Kijevu.

"Postanemo li prvaci izborit ćemo se izravan nastup u Ligi prvaka. Bit će teško, ali i zanimljivo i sadržajno. Naime, svi su posebno motivirani protiv nas, a sada će biti još i više jer smo osvojili europsku titulu", kaže Srna.

Pritom će Šahtar morati promijeniti neke navike - prošle su godine vrlo loše startali u prvenstvo i kasnije nisu mogli nadoknaditi nakupljeni zaostatak: "To nam je bila sjajna lekcija. Ove godine moramo krenuti silovito od samog početka".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!