Nogomet

Predsjednik saveza preuzeo Češku

Borna Rupnik • srijeda, 08.07.2009.
Predsjednik saveza preuzeo Češku
Foto: HB-Press-Agency

Predsjednik Češkog nogometnog saveza, Ivan Hašek, odlučio je na sebe preuzeti odgovornost izborika češke reprezentacije. Tako je pomalo neuobičajenim potezom u povijest poslao Františeka Straku...

"Izvanredna situacija zahtijeva i izvanredno rješenje. Nije to klasičan potez, ali spreman sam preuzeti odgovornost", izjavio je predsjednik Češkog nogometnog saveza Ivan Hašek po preuzimanju tamošnje izabrane vrste.

Češka nakon odlaska Karela Brücknera muku muči s izbornicima, ali i s rezultatima. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine zauzimaju tek četvrto mjesto u svojoj skupini, iako su slovili kao jedni od favorita za odlazak u Južnoafričku Republiku.

Ta su razočaranja posla koštala Petra Radu i Františeka Straku. Potonjem je (nakon samo jedne utakmice na poslu) ugovor istekao 30. lipnja, a Hašek je odlučio da ga neće produživati.

Jedini pravi Hašekov konkurent za izborničku poziciju bio je trener praške Slavije, Karel Jarolim, no on se svojevoljno povukao iz utrke.

Hašek je za savjetnika uzeo prekaljenog Brücknera. "On će cijelo vrijeme biti s momčadi", naglasio je Hašek, nadajući se da će se s Brücknerom vratiti i Brücknerovi rezultati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!