Košarka

Novi trener za novu eru Detroita

Mario Majdić Natrlin • četvrtak, 09.07.2009.
Novi trener za novu eru Detroita

Detroit Pistonsi su danas i službeno predstavili svog novog trenera, Johna Kuestera, koji će zamijeniti otpuštenog Michaela Curryja.

Iako je vijest procurila u javnost već ranije ovaj tjedan, danas je predsjednik košarkaških operacija, Joe Dumars, i službeno predstavio Johna Kuestera kao novog trenera Detroit Pistonsa.

Za 54-godišnjeg Kuestera, ovo je prvi angažman u NBA-u u funkciji head coacha, nakon što je 14 godina radio kao pomoćni trener u šest različitih NBA momčadi (dva puta sa Sixersima). Od 2007. Kuester je bio asistent Mikeu Brownu u Cleveland Cavaliersima.

Podsjetimo, Pistonsi su nakon turbulentne i razočaravajuće sezone, otpustili trenera Michaela Curryja, kojemu je to bila prva godina u ulozi glavnog trenera i na kojeg se prebacio dio krivnje za najlošiju sezonu Pistonsa od 2000/01. kada su propustili doigravanja. Pistonse su ovog ljeta napustili između ostalih i Rasheed Wallace (Boston Celtics) i Antonio McDyess (San Antonio Spurs), a pristigli su Charlie Villanueva, te Ben Gordon.

"Marljiv rad će biti ključ našeg uspjeha", obratio se novinarima Kuester, te dodao: "Bit ćemo pripremljeni kao svaka druga NBA momčad."

U nekoliko je navrata Kuester morao odgovarati na pitanja o sigurnosti na poslu. Priupitan o tome da li ga je strah s obzirom da je čak šesti trener Pistonsa u zadnjih deset godina, Kuester je citirao svoju suprugu koja ga je umirila rekavši kako je i njoj on bio šesti izbor, a žive u dugom i uspješnom braku.

Skladan brak između Pistonsa i Kustera, potvrdio je i sam Dumars. Dumars je, naime, pripomenuo kako u ovom tranzicijskom razdoblju ne može od Kuestera i njegove momčadi, očekivati NBA finale, ali očekuje napredak. Podiglo je to ponovno pitanje o tome, znači li ova rekonstrukcija momčadi i sklisko tlo za novog trenera?

"On trenutno ima možda i najsigurniji posao od svih u NBA-u. Obećavam!", uvjerljivo je zazvučao Dumars.

Detroit nije nepoznato područje za Johna Kuestera, s obzirom da je bio član Pistonsa 2004. godine kada su postali NBA prvaci. Kuester, koji je u Cavaliersima bio svojevrsni koordinator napada, izrazio je sreću što se vraća na poznati teritorij s poznatim licima, ali je i natuknuo kako smatra da se prvenstva osvajaju obranama i da će na to staviti veliki naglasak.

Iako je i Kuester, kao i Curry, praktički prvi put glavni trener jedne NBA momčadi, Dumars smatra kako on ima dovoljno iskustva da preuzme ovu funkciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!