Košarka

Ukićeva pozicija u opasnosti

Branimir Korać • nedjelja, 12.07.2009.
Ukićeva pozicija u opasnosti
Foto: Bruno Blumenschein

Toronto Raptorsi ponudili su ugovor Jarrettu Jacku, razigravaču Indiane i ukoliko Pacers ne matchiraju ponudu, Jack će postati igrač Raptorsa...

Pozicija drugog razigravača u Raptorsima Roku Ukiću ozbiljno je uzdrmana. Iako mu Brian Colangelo vjeruje i nije želio niti čuti za Rokov odlazak u Grčku u Olympiacos, Raptorsi ozbiljno rade na dovođenju još jednog razigravača čime bi Ukić postao tek treći izbor s vrlo limitiranom minutažom.

Raptorsi su ponudili ugovor Jarrettu Jacku, igraču Indiana Pacersa, kojem nude 5,8 milijuna dolara za iduću sezonu. Jack je prošle sezone nosio dres Indiana Pacersa i u 53 utakmice prosječno je ubacivao 13,1 poen uz 4,1 asistenciju, a dijelio je minute na jedinici s T.J. Fordom, bivšim igračem Raptorsa.

Dolaskom Jacka, situacija s Ukićem postala bi prilično neizvjesna obzirom da bi Jack i prvi play Jose Manuel Calderon bili ispred njega. Roko bi se morao žestoko boriti za minutažu, a s pozicije treće opcije nije nimalo lako doći do značajnijih minuta.

Ukić se trenutno nalazi u momčadi Raptorsa na Ljetnoj ligi gdje je u prvoj utakmici bio odličan dok je u drugoj odigrao nešto skromnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!