Tenis

Seleš u teniskoj Kući slavnih

Antonija Pavlić • nedjelja, 12.07.2009.
Seleš u teniskoj Kući slavnih

Osvajačica osam Grand Slam naslova, 53 pojedinačnih i šest titula u paru, te 178 tjedana prva igračica svijeta, Monica Seleš, primljena je na terenima Newporta u tenisku kuću slavnih...

Bivša američka tenisačica rođena u Novom Sadu, Monica Seleš, zajedno je s najstarijim osvajačem Roland Garrosa, Španjolcem Andersom Gimenom, primljena u tenisku kuću slavnih.

Seleš, koja će u prosincu napuniti 36 godina, od tenisa se oprostila u veljači prošle godine, nakon što je osvojila osam od devet Grand Slam naslova i 178 tjedana početkom 90-ih provela na prvom mjestu WTA ljestvice.

Osim lijepih trenutaka, uz njezinu se karijeru, veže nažalost i jedan veoma ružan, koji se odvio 30. veljače 1993. na turniru u Hamburgu. Tijekom četvrtfinalnog meča s Magdalenom Maleevom, na teren je uletio navijač Günter Parche i nožem ju ranio na dubinu od 1.5 centimetara.

Seleš se nakon tog incidenta poslije gotovo dvije i pol godine ipak vratila tenisu, no odbila je nastupati u Njemačkoj, kriveći za čitav nemili događaj loš njemački pravni sistem.

"O tom incidentu uvijek pričam otvoreno. Kada smo govorili o mom ulasku u Kuću slavnih puno sam razmišljala i tom događaju, no na kraju sam zaključila da je i to dio moje karijere. Voljela bih da se nije dogodilo, ali je, i sada se moram s time nositi."

"Svoju karijeru uvijek gledam u dvije faze: prije i poslije tog događaja. Kada sam se dvije godine kasnije vratila u Torontu dobila sam fenomenalnu podršku navijača i to je samo pojačalo moju odluku da se pokušam potpuno vratiti tenisu.", otkrila je.

"Velika mi je čast biti ovdje.", rekla je pred publikom na samom predstavljanju. "O ovome sam sanjala kao mlada, ali nikada nisam uistinu vjerovala da ću ući u Hall of Fame."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!