Tenis

Domaće slavlje u Budimpešti

Branimir Korać • nedjelja, 12.07.2009.
Domaće slavlje u Budimpešti
Foto: EPA

Mađarica Agnes Szavay pobjednica je WTA turnira u Budimpešti. U finalu Budimpešte igrala je protiv prve nositeljice Patty Schnyder koju je na kraju svladala u tri seta 2:6, 6:4, 6:2...

Od 2007. godine Agnes Szavay čekala je na titulu. Ovo joj je treća, ranije je osvajala Palermo i Peking, a u to vrijeme kada je dolazila do tih pobjeda, bila je čak 13. igračica svijeta.

Međutim, uslijedio je pad forme i traženje prave igre te je došlo do pada na WTA ljestvici sve do 37. mjesta. Nakon Budimpešte ranking će se svakako popraviti i Szavay će ponovno biti stanovnica Topa 30.

U finalu je izgubila prvi set sa 6:2, ali nije gubila glavu i u drugom i trećem setu zaigrala je sjajno te odnijela pobjedu.

"Prvi set nisam igrala dobro, bila sam jako nervozna i nisam mogla igrati svoju igru. No onda sam pozvala svog trenera na teren, malo smo se našalili, opustila sam se i počela igrati kako mogu", objasnila je bolju igru u nastavku meča Szavay.

Pobjeda u njezinoj Mađarskoj jako puno joj znači. "Ovdje je sjajno slaviti, publika je cijeli tjedan bila uz mene. Osjećala sam pritisak, ali navijači su me svaki put podigli kada ne bih igrala dobro. Davno sam osvojila svoj posljednji naslov i sjajan je osjećaj ponovno osvojiti turnir, pogotovo doma. Prošle godine ovdje sam igrala jako loše i nisam ove godine imala neka velika očekivanja, no otišla sam do kraja", rekla je Szavay.

WTA Budimpešta, finale:
Agnes Szavay (Mađarska, 4) - Patty Schnyder (Švicarska, 1) 2:6, 6:4, 6:2.

WTA Budimpešta, parovi, finale:
Klejbanova/Niculescu (Rusija/Rumunjska, 1) - Bondarenko/Bondarenko (Ukrajina/Ukrajina, 2) 6:4, 7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!