Nogomet

Splićani zadovoljniji rezultatom derbija

Dražen Patarčić • nedjelja, 12.03.2000.

"Bili" se vesele bodu (Snimio: Dražen Patarčić)

Utakmica između Dinama i Hajduka jučer na Maksimiru, složni su svi, i akteri i promatrači, nije opravdala očekivanja i epitet derbija. Borba za bodove bila je važnija od ljepote. Splićani na kraju izgledaju zadovoljniji rezultatom, vidjelo se to i po raspoloženju nakon utakmice, po volji za pričom. Pročitajte u nastavku izjave aktera "s terena"...

Video: "BBB u magli"

I jedni i drugi ističu odličnu atmosferu, te navijanje, i Bad Blue Boysa i Torcide, koja je potegnula preko cijele Hrvatske. Navijači su svoj doprinos derbiju dali. Igrači će imati još jednu priliku, u utakmici zadnjeg kola prvenstva.

Prosinečki "raspravlja" s "bilima" (Snimio: Dražen Patarčić)
Audio: Josip Šimić

Josip Šimić, Dinamo: "Utakmicu nije bilo dobro gledati s klupe... Bila je ovo jako borbena utakmica, no, po meni, sudac je previše sjecako igru i utakmica se nije mogla dobro razviti. Na kraju je završilo najnepopularnijim rezultatom. Ostali smo na čelnoj poziciji, tako da ćemo opet imati utakmicu s Hajdukom u Zagrebu. Predivna atmosfera. BBB su pokazali da su najbolji navijači."

Audio: Josip Bulat

Josip Bulat, Hajduk: "Pa mislim da je derbi bio dosta borben, dosta žestok, navijači su bili korektni i ja im čestitam na tome. Utakmica ko utakmica, ne prelijepa, ali dosta borbena. Što se tiče same naše igre, mi smo možda igrali malo povučenije čekajući - kontre. Da smo u nekim situacijama odigrali bolji pas možda bi došli u izgledniju gol šansu. Zadovoljni smo s ovim bodom, uz nadu da ćemo u ovom trećem dijelu odigrati bolje i osvojiti titulu. Mi smo doma kiksali protiv Cibalije, to se može dogoditi i Dinamu s nekim, i dok se igra sve je otvoreno."

Ivan Leko: "Prije svega moram reći da je bilo sve fer i korektno i na terenu i na tribinama, da je ambijent bio odličan, igra na malo manjoj razini, ipak ovo je derbi, jedna tvrda utakmica bez previše ljepote. Mi smo tu odmah za vratom Dinamu, i pokazalo se da ove utakmice, domaćinstva ova dva kluba ne znače baš previše kada su u pitanju međusobni susreti. Zadovoljan sam s bodom."

Mate Baturina: "Bila je čvrstva utakmica bez naših posebnih šansi, ali ni Dinamo nije imao neke izrazite šanse. Oni su imali više od igre, ali sam mišljenja da smo ipak zasluženo izvukli ovaj bod. Svaka čast Torcidi i BBB za predivan ambijent na stadionu."

Audio: Mario Tokić

Mario Tokić: "Mislim da smo ovom utakmicom pokazali da smo kvalitetnija momčad od Hajduka. Međutim, našu dominaciju i kvalitetu nismo uspjelil pretvoriti u zgoditak. Mi smo ti koji trebamo žaliti za dva izgubljena boda. Zahvalio bih se svim navijačima i pozivam ih da nas i dalje bodre. Mi smo sada prvi, i uz njihovu pomoć i dalje ćemo biti na prvom mjestu."

Darko Miladin: "Mislim da je bila tvrda utakmica i da se najveća bitka vodila na sredini terena. Nije bila lijepa za gledati, ipak to je derbi i svaki bod u ovakvom susretu je važan. Hajduk je dokazao da ima dobru momčad i da nam nedostaje malo iskustva za napraviti nešto više. U budućnosti će Hajduk dolaziti sve bolji, i Dinamu će biti dva puta teže nego danas. Samo je jedan bod razlike između naša dva kluba i sve opcije su otvorene. Prema tome, još je jedanaest kola do kraja i bit će još teških utakmica i Dinamu i nama. Tko bude manje griješio taj će i biti prvak. Stadion bi u Splitu bio popunjen do kraja, jer je ovo poseban derbi. Sve čestitke našim navijačima koji su krenuli na ovako daleki put da nas podrže."

Audio: Ivica Matković

Ivica Matković: "Derbi kao derbi. Svi su više očekivali, možda više šansi. Mi smo igrali jednu zatvoreniju varijantu, jer se nismo mogli drugačije suprotstaviti Dinamu, on je svakako trenutno jači. To je bila utakmica gotovo bez šansi. Bilić bi samo sa svojim stajanjem na terenu puno doprinosio našoj kvaliteti odbrane, a kada ovako igra i bori se, nosi cijelu momčad. Moram ga posebno pohvaliti. Mi, nažalost, imamo samo ovaj fond igrača... S druge pozicije krećemo u lov na prvo mjesto, nema velike razlike u bodovima, ovaj neriješeni rezultat je dao i tu draž. Nitko nije pobjegao bodovno i do kraja će biti zanimljivo prvenstvo, naručito gledateljima."

Stipe Pletikosa: "Derbi nije bio kvalitetan što se tiče igre, bilo je puno duela, žustrine. Svega što krasi derbi, jedino su izostali golovi. Ja se nadam da će u zadnjem kolu u Maksimiru biti i golova, i akcija, da će biti kvalitetnije. BBB su bili odlični, ali i naša Torcida je bila super, hvala dečkima na bodrenju. Mi smo s Bilićem puno dobili i iz utakmice u utakmicu naše akcije će rasti. Ja mislim da se prvenstvo neće odlučivati u Maksimiru i da će do te zadnje utakmice sve biti poznato."

Audio: Robert Prosinečki

Robert Prosinečki: "Šta ja znam, derbi nije bio idealan. Nije bilo neke ljepote, oni su se ipak branili svih devedeset minuta. Na kraju smo mi ipak imali neke dvije stopostotne šanse, koje nismo iskoristili. Sve u svemu, najvažnije je da smo mi ostali na prvom mjestu, da imamo sad bolji raspored, uostalom oni nam dolaze opet tu."

Tomo Šokota: "Žao mi je što nismo pobijedili, mi smo bili puno bolja momčad, ali su se oni svi povukli i igrali su stvarno jako loše. Zapravo i nisu ništa pokazali. Nisu tukli ni jednom pošteno po našem golu. Nama je bilo teško u napadu i mislim da je trebalo biti više lopti iz druge linije prema nama. Navijači su bili stvarno fenomenalni i najviše mi je zbog njih žao. No, prvenstvo dalje ide i vjerujem da ćemo biti prvi."

Nermin Šabić: "Mi smo prvi, a nadam se da će ovaj slučaj oko Hajduka i igrača Andrića biti riješen pravedno i da ćemo imati veću prednost. Mi smo i bez obzira na ta tri boda prvaci i s prve pozicije idemo ponovno po naslov. Hajduk je došao ovdje ne primiti gol, s osam igrača u trideset metara, i mi nismo pronašli put da razbijemo to. No svejedno smo imali dvje, tri šanse da zabijemo. Atmosfera vrhunska, čestitke navijačima."

Slaven Bilić: "Zadovoljan sam igrom, i svojom i momčadi, i sa ovim osvojenim bodom. Time smo ostali u trci, ostali smo favoriti isto koliko i Dinamo."

Nisu baš svi Dinamovci bili raspoloženi za novinarska pitanja. Njima je, izgleda, teže pao gubitak ova dva boda. Najviše svi ističu divne i prekrasne BBB, bakljadu i gromoglasno navijanje. Hajdukovci su pred autobusom bili razgovorljivi, zadovoljni i sigurni da s ovom razlikom od jednog boda imaju šanse titulu prvaka Hrvatske napokon preseliti iz Zagreba u Split. No, teško da ovakvom blijedom igrom i "debelim" bunkerom nemaju osnove razmišljati o prvom mjestu. Prvak postaje momčad koja ima najviše pobjeda, najviše postignutih zgoditaka, najstalniji kontinuitet igara. Hajduk trenutno ima Bilića koji je, istina, donio ogromni napredak u zadnjoj liniji Hajduka. Ali golove, koji donose tri boda, daje napadački dio momčadi. Hajduk danas nije imao taj dio momčadi. Čeka nas još jedanaest kola. Dinamo ima jedan (ili četiri?) boda više od" bilih". Dovoljno ili ne?

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!