Nogomet

Uefin ultimatum Maksimiru

Ivan Forjan • četvrtak, 16.07.2009.
Uefin ultimatum Maksimiru

U Maksimirsku 128 stiglo je posljednje upozorenje Dinamu pred isključenje. Ne brinite, neće Dinamo biti izbačen iz europskih natjecanja, ali njegova maksimirska euro-karijera visi o tankoj niti. Uefa je ovaj put bila i više nego jasna...

Po povratku iz Armenije direktora zagrebačkog Dinama Damira Vrbanovića na radnom stolu dočekalo je izvješće Uefinog inspektora Jima Burtona, koji je posljednjih nekoliko dana provodio detaljnu ekpertizu nad maksimirskim stadionom. Inače popustljiva Uefa odlučila je ovaj put stati na kraj "maksimirskom ruglu". Pred Vrbanovićem i gradom Zagrebom sedam je jasno decidiranih točaka kojima moraju udovoljiti žele li Dinamu omogućiti igranje utakmica Lige prvaka ili Europske lige na domaćem terenu.

Prema Uefinim napucima, maksimirska tehnička služba trebala bi postaviti nova rasvjetna tijela na sve stupove oko travnjaka koja bi osvjetljavala teren jačinom od 1500 luxa. Nadalje, treba urediti sanitarne objekte na južnoj i istočnoj tribini te nabaviti novih dvije tisuće sjedalica. Na zapadnoj tribini treba postaviti zaštitnu ogradu, a novinarima moraju biti omogućeni bolji uvjeti što uključuje izradu novih natkrivenih komentatorskih kabina. I u konačnici, treba sanirati prostor uz atletsku stazu ne bi li se osigurao normalan protok televizijskih kablova.

Ovo su oni osnovni zahtjevi, koji jednostavno moraju biti ispunjeni želi li Dinamo nastaviti svoj europski put na Maksimiru. Rok za završetak radova jest 12. kolovoza kada u Zagreb dolazi nova svita inspektora koji će utvrditi konačnu sudbinu maksimirskog stadiona.

Novi radovi na "najvećem potrošaču" Zagreba stajat će grad minimalno tri milijuna kuna, što će u razdoblju nadolazeće recesije i svekolikih rebalansa, debalansa i ostalih rezanja potrošnje biti jedan od većih ekonomskih udara. Po svemu sudeći, ponovno na džep običnog građana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!