Nogomet

Optimizam među luksemburškim amaterima

Marin Pintur • četvrtak, 16.07.2009.
Optimizam među luksemburškim amaterima
Foto: Sandro Donda

Riječki nogometaši će pokušati riješiti pitanje prolaska u treće pretkolo Europske lige već u prvoj utakmici. Sigurno je da ih čeka maksimalno spreman domaćin...

Dok predsjednik Rijeke Ivan Vanja Frančišković najavljuje drastične kazne ako se ne prođe Differdange, njegov kolega s druge strane je uvjeren u večerašnje slavlje. ”Imamo svog Maldinija, Wagnera, 40 godina u prosincu, općinski je službenik. Naš najbolji strijelac, Piscor, 70 golova u tri godine, ustaje u 4 ujutro, radi u željezariji. Svi će sutra raditi, navečer igrati i - pobijediti”, rekao je predsjednik luksemburškog kluba Fabrizio Bei.

Inače, momčad Differdangea se već mjesec i pol dana priprema za dvoboje s Rijekom. Uz to, dodatni razlozi za optimizam daju im činjenice da su na okupu svi igrači iz prošlosezonske momčadi, kao i da to da nitko nije ozlijeđen, izuzev luksemburškog reprezentativca rođenog u Hrvatskoj Ante Bukvića. ”Spremni dočekujemo utakmicu s Rijekom. Digli smo razinu fizičke sprema na visoku razinu, ustalom već smo šest tjedana u pogonu", kazao je trener Differdangea Dan Theis.

Vezane vijesti

Utakmica na stadionu u Luxembourgu počinje u 20sati, a očekuje se oko dvije tisuće gledatelja. Najavljeni sastav našeg predstavnika je: Radman - Čejvanović, Čagalj, Budicin, Tadejević - Štrok, Pamić, Anas Sharbini, Fernandez - Križman, Ahmad Sharbini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!