Rukomet

Duvnjak i dalje u pat poziciji

Vedran Attias • četvrtak, 16.07.2009.
Duvnjak i dalje u pat poziciji
Foto: Kristijan Komarica

Sjajni rukometaš Zagreb Croatia osiguranja i naše reprezentacije, Domagoj Duvnjak, i dalje ne zna u kojem će dresu i da li će igrati sljedeće sezone, no zato se zna koliko vječni prvak Hrvatske traži novca za mladog igrača...

Otkako je Domagoj Duvnjak otkrio kako se dogovorio s HSV-om da će obući njihov dres po isteku ugovora u Zagrebu - počeli su problemi za mladog igrača. Naime, čelnici našeg prvaka su shvatili kako će im "zlata" vrijedan igrač otići bez odštete i to - u naponu snage.

Kako bi to pokušali spriječiti, htjeli su se dogovoriti s Nijemcima da odmah otkupe Duvnjakov ugovor i uzmu ga već ove sezone, no kako se klubovi nisu dogovorili oko odštete - igrač je ostao u Zagrebu. U klubu su vijećali i dogovarali se da bi na kraju došli do zaključka kako Duvnjak ili ide odmah ili igra za drugu momčad pa je tako nastala pat pozicija.

Zagreb je čak htio igrača posuditi u HSV na tri godine uz "sitnicu" od 400.000 eura po sezoni, no nakon tog perioda bi se igrač vratio u Hrvatsku na što Nijemci, naravno, nisu pristali. S druge strane, iluzorno je očekivati od Zagreba da napravi isto; plaća Duvnjaka i ulaže u njegov razvoj tri godine da bi potom ovaj otišao u Njemačku. Besplatno.

"Zainteresiranih ima, a nama se ne žuri jer pripreme počinju 27. srpnja. Ako se situacija ne riješi Domagoj će ostati u klubu, ali je pitanje u kojem statusu", vrlo je jasan bio direktor kluba Bartol Kaleb.

Naravno, većina će stati na stranu igrača i općenito hrvatskog sporta kojem je itekako u interesu Duvnjakov razvoj, no s druge strane treba razumjeti i klub koji ne želi ulagati u igrača da bi ga potom besplatno poslao u Njemačku.

Ako ga hoće HSV ili bilo tko drugi želi kupiti odmah cijena je 1.2 milijuna eura, a ako neće - i Blaženko Lacković je jednu sezonu "pauzirao" jer se sporio s klubom pa mu nije naškodilo niti ga zaustavilo u karijeri. Hoće li i Duvnjak odlučiti riskirati - ostaje nam vidjeti...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!