Nogomet

"Brazilci pojačanja, nosit ćemo se s Dinamom"

Bernard Jurišić • petak, 17.07.2009.
"Brazilci pojačanja, nosit ćemo se s Dinamom"
Foto: Kristijan Komarica

Hajduk se napokon vratio u svoje "dvore". Prošle zime probleme je na pripremama stvarala velika hladnoća, a sad je problem dijametralno suprotan - paklena vrućina koja prelazi i 35 stupnjeva zadnjih dana. Hajduka u subotu očekuje generalna proba za novu sezonu na snažnom "trokut-turniru"...

Hajdukovci su se nakon priprema u Sloveniji i Austriji vratili u Split i nastavljaju "glancanje" za početak domaćih i europskih ispita. Trener Ante Miše danas je zaokružio mjesec dana priprema i najavio subotnji "trokut-turnir" na kojemu će uz Hajduk sudjelovati portugalski prvoligaš Naciona Funchal i engleski premierligaš Blackburn.

21 igrač konkurira za subotu

Miše je za subotnji "trokut-turnir" odredio 21 igrača. Nema Vejića, Ljubičića, Strinića, Kalinića i Jurice Buljata zbog ozljeda, nespremnosti i vjenčanja, ali splitskoj će se publici predstaviti petorica novopridošlih: Cernat, Thiaguinho, Paraiba, Rodić i Eliakwu.

Prvi susret u subotu igraju Hajduk i Nacional u 19:30 sati, a splitska momčad istrčat će u sastavu: Tomić - Thiaguinho, Maloča, Aračić, Šerić - Tičinović, Andrić, Brkljača, Cernat - Rodić, Paraiba. Uz njih, na turniru će nastupiti i Subašić, Rubil, Pandža, Gabrić, Skoko, Tomasov, Ibričić, Oremuš, Vukušić, Eliakwu.

Drugi susret od 20:30 igraju Nacional i Blackburn, dok Hajduk i Blackburn kreću od 21:30 sati. Pobjednik turnira dobit će prigodni trofej.

"Željno iščekujemo taj turnir, želim gledateljima priuštiti dobru zabavu uz dobar nogomet. Nisam se posebno pripremao za protivnike, puno mi je važnije kako ćemo mi izgledati", najavio je Hajdukov strateg.

Split je kronično gladan velikih nogometnih, pa i sportskih događaja, pa nema dvojbe da će subotnja večer i gostovanje dva ugledna kluba pod poljudskim reflektorima biti dobra pozivnica za pohod na tribine.

Nacional je klub iz kojeg je potekao najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo i u čijem se kadru nalaze čak četvorica mladih Hrvata: Duje Čop, Kristijan Pavlović, Lovro Ščrbec i Kristijan Brčić.

Blackburn je klub iz najjače lige svijeta, vodi ga bivši trener Newcastlea Sam Allardyce, a u bijelo-plavom dresu igraju dobro nam poznati vratar Paul Robinson, Brett Emerton, Benni McCarthy, El-Hadji Diouf, Morten Pedersen... Imat će se što vidjeti na Poljudu u subotu, a Sportnet.hr će UŽIVO prenositi sve tri utakmice.

Miše se okrenuo Hajduku, puno je novih igrača, iako je okosnica momčadi ostala iz prošle sezone. "Dobre igrače je lako uklopiti. Zadovoljan sam novacima, već sad mogu reći da će Brazilci Paraiba i Thiaguinho biti pojačanja za Hajduk. O Cernatu ne treba trošiti riječi, njegov je jedini problem što još nije potpuno spreman, no zato će se Rodić brzo uklopiti jer je dosta radio individualno. Što se mene tiče - prijelazni rok može se zaključiti."

Da li s Urugvajcem Richardom Portom u vrhu napada ili bez njega, danas će odgovoriti Nadzorni odbor. Miše je svoje stručno mišljenje kuvertirao i čini se da nije pretjerano oduševljen aktualnim stanjem i mogućnostima (pre)skupog Urugvajca.

"Ambicije Hajduka su uvijek iste, svake su godine trofeji imperativ. Svaki trener Hajduka s tim se mora nositi. Dinamo? Njihovo izdanje protiv Pjunika ne govori o njihovoj stvarnoj snazi, ali oni su praktično ista momčad kao i prošle sezone, uz pojačanje u imenu Grka Papadopoulosa. Prošle smo sezone pokazali da se s njima možemo nositi, siguran sam da ćemo moći i u narednoj sezoni."

Što se sustava igre tiče, Miše će zasad ostati na prošlogodišnjih 4-4-2. "Dok Cernat ne bude potpuno spreman, nećemo mijenjati sustav igre. Neke utakmice igrat ćemo i s tri napadača, bit će prostora za sve", zaključio je Hajdukov trener.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!