Nogomet

Platini uvodi red na tržište transfera

Hrvoje Milanović • petak, 17.07.2009.
Platini uvodi red na tržište transfera
Foto: UEFA

Michel Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) još je jednom kritizirao politiku Reala koji je u vrijeme svjetske ekonomske krize na pojačanja potrošio više od 200 milijuna eura.

Naime, rastrošna politika španjolskog giganta Real Madrida izazvala je čuđenje i nevjericu čelnih ljudi vodećih nogometnih organizacija, a Platini je jedan od najžešćih kritičara rasipničke politike Florentina Pereza, predsjednika Reala.

"Real je uništio tržište. Skoro polovica klubova u Europi posluje s minusom i ovakvo trošenje je nezamislivo. Mnogi klubovi još i dalje opstaju služeći se tradicionalnim načinima, sredstvima samih predsjednika klubova. A ovo rasipništvo će uvjetovati porast inflacije, koja će opet negativno utjecati na klubove diljem Europe", izjavio je Platini za talijanski L'Espresso.

Predsjednik UEFA-e nastavio je u istom tonu:"Od 2012. godine uvest ćemo financijski fair play. Klubovi će moći kupovati igrače samo od vlastitih sredstava, bez vanjske pomoći kako bi se izbjegla bilo kakva nagađanja. Većina klupskih predsjednika i zakon su na našoj strani. Ali trenutno, što možemo tu napraviti"?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!