Vodeni sportovi

Adidas otkrio: FINA odobrila novo odijelo

Sportnet • petak, 17.07.2009.
Adidas otkrio: FINA odobrila novo odijelo

Nova generacija tehnologije korištene za natjecateljska plivačka odijela, adidas HYDROFOIL odijelo, odobrena je od strane Međunarodne federacije za plivanje. Nekoliko plivača je nosilo to odijelo i za vrijeme susreta na kojima su se pripremali za Svjetsko prvenstvo koje se održava u srpnju u Rimu...

Britta Steffen, u adidas HYDROFOIL odijelu, postavila je u lipnju na njemačkom državnom prvenstvu svjetski rekord na 100m slobodno s vremenom od 52,85 sekundi da bi zatim oborila taj rekord i postavila novi od 52,56. Nekoliko drugih sportaša koji su nosili adidas HYDROFOIL odijelo, uključujući Helge Meeuw iz Njemačke i Davida Daviesa iz Velike Britanije, postavilo je državne rekorde.

Nakon Olimpijskih igara u Pekingu 2008., adidas je počeo razvijati HYDRFOIL tehnologiju koristeći novu tkaninu koja je ultra lagana i tanka te zbog posebne strukture omogućuje plivačima da ostanu suhi i da lakše prolaze kroz vodu.

adidas HYDROFOIL odijelo je dizajnirano da smanji otpor i poboljša strujanje vode oko tijela što na kraju rezultira fluidnijim i bržim plivanjem. Nadalje, odijelo tijelu pruža kopresiju koja povećava stabilnost, efikasnost i izdržljivost te daje prozračnost.

"Zapravo, adidas HYDRFOIL odijelo oblikuje plivača u aerodinamičan oblik i pomaže mu da se efikasnije kreće kroz vodu", kaže Christine Barth, direktorica poslovne jedinice adidas Swim. "Ponosni smo što novom tehnologijom plivačih odijela opskrbljujemo mnoge top-sportaše koji se natječu na FINA svjetskom natjecanju i nadamo se da će HYDROFOIL odjelo pomoći i njima i našem brendu na natjecanju u Rimu ovaj mjesec."

adidasova sportašica i dvostruka osvajačica zlata na OI, Britta Steffen, koristila je novo odijelo za vrijeme treninga i najavila vremena koja obećavaju. "S adidasom radim kontinuirano kako bih testirala najnoviju tehnologiju plivačih odjela i pružila im povratnu informaciju o tome", kaže Steffen. "Novo HYDROFOIL odijelo je najnaprednije i najkomfornije odijelo koje sam probala do sada. Uopće ne propušta vodu i smanjuje otpor. To omogućuje usklađeno i glatko kretanje kroz vodu."

Osim Britte Steffen, i ostali adidasovi sportaši i svjetski poznati plivači Helge Meeuw iz Njemačke, Coralie Balmy iz Francuske, Jo Jackson i David Davies iz Velike Britanije, Australke Cate Campbell i Jessica Schipper također će koristiti HYDROFOIL odijelo na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Rimu ovog srpnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!