Ostali sportovi

Zahuktava se Vanka regule

Sportnet • subota, 18.07.2009.
Zahuktava se Vanka regule

Zahuktavaju se natjecanja na Sony Ericsson Vanka regule, a u prvom planu su biciklisti...

Na Sea Jump Brutal Challengeu, natjecanju u skokovima biciklima u more, sudjelovalo je osam biciklista za svoj gušt i gušt razdragane publike, a najbolji opis atmosfere (stariji čitatelji će shvatiti): Jadranski susreti preseljeni u 21. stoljeće, što će reći nešto modernije i mlađe, a ulogu Olivera Mlakara preuzeo je Danijel Lacko.

Neprikosnoveni miljenik publike bio je Ivan Šeparović, čija je prošlogodišnja nezgoda (kad je slomio ključnu kost) ujedno i jedina ozljeda uopće u povijesti 11 godina festivala Vanka regule.

Iako je kao favorit publike pokupio veliki aplauz i skandiranje, a budući je upravo jačina buke i količina decibela koje proizvedu gledatelji bio kriterij za pobjedu na ovom challengeu, najatraktivniji skok ipak je izveo Jan Porič iz KD Calcit (SLO).

Natjecatelji Sea Jump Brutal Challenge (prema rasporedu prijava):
1. Lovel Matijaš, Split
2. Marko Šeparović, Korčula
3. Jan Porič, KD Calcit (SLO)
4. Aljaž Kolenc, Life (SLO)
...

Biciklistička natjecanja uzimaju maha, a među njima, freeride natjecanje po principu ispadanja Ciklo Planet Riva Freeride Bike Dual Competition, MTB dual spust na središnjoj sutivanskoj ulici koja vodi do rive.

Kojih pola tisuće ugrijanih gledatelja što visokim ljetnim temperaturama, a što iznimnio zanimljivim dvobojima, pratili su do zadnje vožnje neizvjesnu borbu biciklista i biciklistica.

Simpatije gledatelja posebno je osvojila Živa Dondur iz Slovenije, biciklistica po prvi put na Vanka regule natjecanju i odmah u finalu, koja je u žaru borbe pala i tako izgubila prvo mjesto.

Ciklo Planet Riva Freeride Bike Dual Competition, rezultati:

Muška konkurencija:
1. Luka Vesligaj, Supersnurf SLO
2. Kristijan Mrak, Zagreb
3. Janko Zubčević, Kis Crew Zagreb

Ženska konkurencija:
1. Marija Sportiš, BBK Zlatni medvjed
2. Živa Dondur, SLO
3. Petra Ignjatović, BBK Zlatni medvjed

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!