Košarka

Griffinu i Clippersima drugi poraz

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.07.2009.
Griffinu i Clippersima drugi poraz

Pretposljednji dan Ljetne lige donio je sedam utakmica, a do prvih pobjeda stigli su Blazersi i Mavsi. Clippersi su upisali drugi poraz uz dobru igru prvog izbora drafta Blakea Griffina...

Dallas Mavericksi upisali su noćas prvu ovogodišnju pobjedu u Ljetnoj ligi. Svladali su s visokih 73:54 Oklahomu Thunder koja je u svojim redovima imala prevelik broj neraspoloženih igrača. Rodrigue Beaubois bio je prvo ime susreta s 23 poena, no nije bio najzadovoljniji. "Mislim da sam odigrao nekoliko dobrih utakmica, ali nisam bio konstantan. Na tome moram još dosta raditi u budućnosti", govorio je nakon susreta s Thunderom. Osim njega dobar je bio Shan Foster koji je ubacio 14 poena, a na drugoj strani 11 poena ubacio je James Harden, a deset uz osam skokova Devon Hardin.

I nakon četvrtog susreta bez pobjede ostaju New York Knicksi. Ovaj put poraz je stigao protiv Chicago Bullsa 90:84 unatoč tome što su uoči posljednje četvrtine imali sedam poena prednosti, a u tom dijelu igre i minus od deset poena. Završna serija 19:3 odlučila je pobjednika. Brandon Costner ubacio je 21 poen, a James Johnson 20 poena uz šest skokova. Kod Knicksa po 16 poena ubacili su Morris Almond i Jordan Hill.

Do same završnice bio je neizvjestan susret New Orleans Hornetsa i Minnesote Timberwolvesa. Hornetsi su iz susreta izašli kao pobjednici i to zahvaljujući zakucavanju Juliana Wrighta 6,8 sekundi prije kraja susreta kod 98:96. Anthony Tolliver s 20 poena i Wright s 19 poena predvodili su pobjednike, a Jonny Flynn s 24 poena bio je prvo ime Wolvesa.

Pravu katastrofu doživjeli su Sunsi koje je Memphis pregazio s 97:60. Trica 0/14 i 21 skok manje glavni su razlozi ovako ružnog poraza. Sam Young s 20 poena te Marcus Williams i Jeff Adrien s po 11 poena bili su najistaknutiji kod pobjednika, a na drugoj strani Goran Dragič ubacio je 17 poena.

Blake Griffin s Clippersima je upisao drugi poraz iako je odigrao još jednu dobru utakmicu. Ubacio je 19 poena uz deset skokova i vukao svoju momčad uz DeAndrea Jordana koji je dodao 14 poena i deset skokova. Ipak, Wizardsi su imali više raspoloženijih igrača. McGee i Young predvodili su ih s po 19 poena.

Ljetna liga:
Dallas Mavericks - Oklahoma Thunder 73:54
Chicago Bulls - New York Knicks 90:84
New Orleans Hornets - Minnesota Timberwolves 100:96
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 97:60
LA Clippers - Washington Wizards 64:74
Denver Nuggets - NBDL 94:90
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 91:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!