Nogomet

Beckham dočekan zvižducima

Hrvoje Milanović • ponedjeljak, 20.07.2009.
Beckham dočekan zvižducima
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U prijateljskoj utakmici odigranoj u Carsonu nogometaši LA Galaxyja i Milana odigrali su 2:2, a Davida Beckhama su u njegovoj prvoj domaćoj utakmici navijači dočekali sa velikim negodovanjem...

"Idi doma varalice", "Pokaj se, 23", "Mi smo prije tebe, poslije tebe i unatoč tebi", "Je li zlo u tebi ili u onome što činiš"?, samo je jedan dio poruka koje su se nalazile na transparentima navijača kalifornijskog kluba kojim su dočekale svojeg nekadašnjeg ljubimca na stadionu Home Deport Center nakon njegove posudbe u Milan, te su tim potezom pokazali što misle o njegovu paralelnom nastupanju za dva kluba.

Koliko je nezadovoljstvo domaćih navijača bilo veliko govori i činjenica da je na poluvremenu skoro došlo do obračuna jednog od navijača i 34-godišnjeg Engleza. Naime, dok je Beckham napuštao travnjak i odlazio prema svlačionici jedan iz skupine navijača osobno se pokušao obračunati sa njim, no sukob su spriječili djelatnici redarske službe.

"Nisam razočaran. Takve me stvari ne uznemiruju. Ne mogu me svugdje voljeti. štoviše, mnogo je ljudi predvidjelo da će se dogoditi nešto slično", izjavio je Beckham na kraju susreta.

No bez obzira na negodovanje navijača Beckham je susret odigrao vrlo dobro. U 65. minuti je iz kornera asistirao Bryanu Jordanu za konačan rezultat, a sudjelovao je i u akciji kod prvog pogotka Galaxyja. Zamijenjen je u 75. minuti uz zvižduke pomiješane s pljeskom.

"Drago mi je da se taj omjer na koncu barem izjednačio", dodao je Beckham.

Milan je poveo u 16. minuti susreta preko brazilskog braniča Thiaga Silve, da bi u 30. minuti Galaxy izjednačio preko Alana Gordona nakon kombinacije Landona Donovana i Beckhama. Međutim, Milan ubrzo ponovno dolazi do prednosti od jednog pogotka, nakon što su Flamini i Ronaldinho pripremili priliku za gol Pipa Inzaghija u 61. minuti, da bi konačan rezultat susreta postavio Jordan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!