Nogomet

Najmlađi nogometaš u povijesti

Hrvoje Milanović • ponedjeljak, 20.07.2009.
Najmlađi nogometaš u povijesti
Foto: Sandro Donda

12-godišnji Mauricio Baldivieso u nedjelju je odigrao svoje prve minute u susretu bolivijskog nogometnog prvenstva između domaćina Aurore iz Cochabambe i La Paza.

Trener domaće momčadi a ujedno i njegov otac, poznati bolivijski reprezentativac iz devedesetih godina prošlog stoljeća Julio Cesar Baldivieso, uveo ga je u 81. minuti susreta. Mauricio Baldivieso koji će u srijedu proslaviti svoj 13. rođendan tako je postao najmlađi nogometaš u povijesti kada je u pitanju profesionalni seniorski nogomet.

"Ovo je povijesno", tako su lokalni mediji pozdravili potez trenera koji je Auroru odveo do naslova prvaka 2008. godine.

Međutim, treneru i tati Baldivieseu i nije bilo toliko do veselja budući su njegovi igrači poraženi na domaćem terenu 1:0 u prvom kolu tamošnjeg prvenstva.

Najmlađi igrač u povijesti prvi će susret pamtiti po brutalnom klizećem startu u desni gležanj protivničkog igrača Henryja Alaca samo pet minuta od njegova ulaska u igru. Međutim, hrabri malac je nakon što je prvotno briznuo u plač, stisnuo zube i nastavio igrati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!