Rukomet

Djevojkama srebro, dečkima bronca

Sportnet • ponedjeljak, 20.07.2009.
Djevojkama srebro, dečkima bronca

Hrvatska ženska reprezenatcija u rukometu na pijesku osvojila je srebrnu, a muška brončanu medalju na Svjetskim igrama u tajvanskom Kaohsiungu.

S nove dvije medalje hrvatski su reprezentativci ostvarili cilj iako ostaje žal za najsjajnijim odličjima do kojih se uz malo sreće i moglo. Nakon polufinalnog obračuna s Brazilom u obje konkurencije završilo je s po pobjedom za svaku stranu. Uspješnije su bile djevojke. Brazilke su pale nakon raspucavanja. Prvi set pripao je našima 15:10. Brazilke se bude u drugom i osvajaju ga s visokih 16:4 no naše su djevojke sačuvale koncentraciju za raspucavanje i s konačnih 8:6 ostvarile plasman u finale.

Tamo su ih čekale Talijanke, ekipa s kojom su otvorile turnir i ubilježile prvi poraz. Prvi je set finala zasluženo pripao Italiji 14:7. No u drugom setu Hrvatice kreću na sve ili ništa. Ispalo je sve – 17:8 za mogućnost osvajanja zlata kroz raspucavanje. No prvo je mjesto ostalo nedohvatljivo, 6:8 za novo slavlje Italije, dok se Hrvatska morala zadovoljiti srebrom.

Za Hrvatsku su na turniru nastupile Dubravka Bukovina, Marina Bazzeo, Snježana Botica, Anja Daskijević, Josipa Grebenar, Melita Jug, Ivana Lovrić, Vlatka Šamarinec i Jelena Vidović, izbornica Mateja Brezić.

Muški polufinale s Brazilom bio je pravi spektakl rukometa na pijesku. Kao što se i očekivalo, finale prije finala s pregršt atraktivnih poteza, pirueta i cepelina te golova pred prepunim tribinama kompleksa u Sizihwan bayu.

Prvi set otišao je na stranu Hrvatske 22:20, Brazilci uzvraćaju u drugom 17:19. U raspucavanju tijesna pobjeda Brazila 11:10 i naši su dečki morali u borbu za broncu. Protivnik je bio Oman, ekipa koja je na turniru uspjela svladati jedino Tursku u četvrtfinalu. Broncu je ipak trebalo osvojiti što su naši dečki uspješno odradili pokazavši da su za klasu bolja reprezentacija.

Konačnih 22:10 i 20:10 za pobjedu 2:0 i brončanu medalju aktualnih svjetskih i europskih prvaka. U finalu očekivano Brazil – Mađarska 2:0 (14:9, 15:14). Za Hrvatsku su igrali Luka Bubmak, Hrvoje Horvat, Ivan Jurić, Krešimir Malbašić, Mladen Paradžik, Ninoslav Pavelić, Davor Rokavec, Josip Šandrk i Drago Vojnović, izbornik Siniša Ostoić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!