Automoto

Gronholm ponovno jaše

Martina Oštrić • ponedjeljak, 20.07.2009.
Gronholm ponovno jaše

Iako se na kraju 2007. godine oprostio od aktivne karijere reli vozača, Marcusu Gronholmu čini se još uvijek nije dosta brze vožnje po uskim i zavojitim stazama. Ovog vikenda nastupio je na američkom Pikes Peaku, a prvog dana kolovoza čeka ga i nastup na omiljenom mu finskom reliju...

Gotovo dvije godine nakon završetka karijere Marcus Gronholm i dalje jaše. Protekli je vikend proveo u SAD-u nastupajući na Pikes Peak natjecanju. U 800 konja jakoj Ford Fiesti Finac je došao do drugog mjesta gledajući u leđa Japancu Nobuhiru Tajimi.

"Oduvijek sam htio sudjelovati na Pikes Peaku", kazao je Gronholm dodajući kako je to jedna od najizazovnijih utrka na kojima je nastupao. "Ovo je jedno od natjecanja za koje želite reći ljudima da ste u njemu sudjelovali".

Gronholmu su za drugo mjesto trebale 11,28.963 minute, a problemi na zadnjim kilometrima spriječili su ga da dođe do pobjede. "Izgubio sam snagu u zadnjih nekoliko kilometara, no bio sam odlučan u namjeri da dođem do kraja. Fiesta ima odličan potencijal i ako se vratim na ovo natjecanje znam što treba napraviti kako bi se do vrha došlo za manje od deset minuta", završio je.

Nakon kratkog izleta u Ameriku Finac neće dugo biti besposlen. Već početkom sljedećeg mjeseca čeka ga nastup u Jyväskyli, gdje će, vozeći Mitsubishi Lancer sudjelovati na dva kilometara dugom superspecial brzincu Killeri. Tamo će snage odmjeriti sa četverostrukim pobjednikom finskog relija Tomijem Halliom. Podsjetimo, Gronholm je u bogatoj karijeri Finsku osvajao ček šest puta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!