Košarka

Prkačin u longeti - upitan EuroBasket

Goran Markuš • petak, 24.07.2009.
Prkačin u longeti - upitan EuroBasket
Foto: Martina Japundžić

Dok je s jedne strane povratak Nikole Vujčića u reprezentaciju uoči EuroBasketa apsolutno digao očekivanja svih hrvatskih obožavatelja stigla je i prva, a nadajmo se i posljednja loša vijest - ono što je započelo kao lakša ozljeda rezultiralo je trotjednom longetom ruke kapetana naše reprezentacije, Nikše Prkačina čiji se nastup na EP u Poljskoj odjednom našao pod velikim upitnikom...

Već duže vrijeme Nikša Prkačin najavljuje mogućnost oproštaja od reprezentacije nakon EP-a u Poljskoj, no ono što je počelo kao mala boljka našeg bi kapetana moglo ranije otjerati u mirovinu. Naime, nakon magnetne rezonance bolnog lakta pokazalo se kako je došlo do rupture tetive što je rezultiralo imobilizacijom bolnog područja na puna tri tjedna.

"Prkačin će ostati s nama", poručuje izbornik Jasmin Repeša, no činjenice govore kako će u najboljem slučaju Nikša biti prisiljen izostati sa više od pola planiranih priprema. Svijetla točka je specijalna longeta koju kapetan može skinuti kako bi odrađivao kondicijski dio treninga, no to je sve.

I dok Prkačin i dalje izbjegava razgovor sa medijima dr. Smerdelj je potvrdio kako se sam uzrok ozljede danas može samo nagađati: "Riječ je o ozljedi starog datuma i sada je zaista teško reći što se dogodilo. Mi samo vidimo da je došlo do oštećenja tetive što je jako bolno i nije za košarkaški trening."

Sudeći prema dr. Smerdelju pred Prkačinom su tri mirna tjedna nakon kojih postoji nekih 50 posto šanse da će se kapetan naše reprezentacije stići oporaviti za nadolazeći EuroBasket: "Pokušat ćemo to sanirati imobilizacijom u naredna tri tjedna tijekom kojih će Prkačin moći raditi određene vježbe poput trčanja, ali za njega je zabranjen bilo kakav kontakt s loptom. Kad skine longetu vidjet ćemo kako će ići te ako bol ne bude većeg intenziteta on bi se nakon tri tjedna uključio u trening. Ukoliko bol bude intenzivna na nivou da ne može participirati, onda ćemo nažalost ostati bez njega."

Za kraj spomenimo i lakšu ozljedu skočnog zgloba koju je Marko Banić zaradio na današnjem jutarnjem treningu: "Riječ je o lakšoj distorzija što nije nikakva ozbiljna ozljeda. Uz bandažu Banić će vjerojatno već u subotu moći trenirati", poručio je dr. Smerdelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!