Ostali sportovi

Cigan: "Cro Cop će pasti"

Goran Markuš • petak, 24.07.2009.
Cigan: "Cro Cop će pasti"

Iako mu promjena termina nije odgovarala kad je saznao kako će se u oktogonu sukobiti sa hrvatskim borilačkim adutom, Mirkom Filipovićem, Junior dos Santos odmah je prihvatio ponudu i svojim obožavateljima obećao da će pruženu priliku znati iskoristiti...

"Borba s idolom svijeta mješovitih borilačkih sportova bila je moj san i uistinu se zahvaljujem UFC-u što su ga ostvarili. Iako mi nije odgovarala promjena datuma borbe kad sam čuo tko će biti moj protivnik odmah sam prihvatio", započeo je Junior dos Santos, poznat pod nadimkom Cigan.

Da Santos nije bezazlen protivnik dokazuje i njegova UFC statistika. Naime, svoja prva dva meča završio je rušenjem Cro Cop-ovog suradnika Fabricija Werduma, a kasnije i Stefana Struvea, no Mirko Filipović ipak je kategorija iznad njegovih dosadašnjih protivnika.

Vezane vijesti

"Ovo je zlatna prilika moje karijere i siguran sam da ću je znati iskoristiti. Boksam, treniram jiu-jitsu, a ovog vikenda ću biti sparing-partner Minotauru uoči njegovog meča s Randyjem Coutureom. Kako se on već borio s Cro Copom sigurno će biti od velike koristi", poručio je Santos.

Spomenimo i kako je ovom šest centimetara višem sljedećem protivniku Mirka Filipovića trener i osobni mentor svima nam dobro znan Antonio Rodrigo Nogueira (Minotauro), no usrkos svom mentoru i brazilskoj krvi Cigan je uspješniji u stand-up borbi nego u parteru.

Borba Santosa i Filipovića zakazana je za UFC 103 koji će se 19. rujna održati u Dallasu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!