Nogomet

"Konačna odluka o Ukrajini u prosincu"

HINA • nedjelja, 26.07.2009.
"Konačna odluka o Ukrajini u prosincu"
Foto: UEFA

UEFA će donijeti u prosincu konačnu odluku o poljskim i ukrajinskim gradovima domaćinima Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine, izjavio je u nedjelju predsjednik te organizacije Michel Platini, koji je zadovoljan pripremama u Poljskoj, ali ne i u Ukrajini...

"Velik broj stručnjaka Uefe je u Ukrajini i konačnu ćemo odluku donijeti u prosincu", izjavio je Platini koji je u nedjelju i ponedjeljak u inspekciji tri poljska grada Gdanska, Poznana i Wroclawa. Osim ta tri grada domaćin Eura 2012. u Poljskoj je i Varšava.

"Nema nikakvih sumnji što se tiče Poljske. Postoje rizici jer Poljska i Ukrajina nisu nikada organizirali ovako velik sportski događaj", dodao je.

Međutim, podsjetio je da Ukrajina, koja zajedno s Poljskom treba organizirati Euro, do 30. studenog treba pred povjerenstvom Uefe opravdati da ona to može učiniti.

"Rekli smo Ukrajini što smo morali. Trenutačno tamo samo jedan grad može biti domaćin Eura i to ne finala - Kijev", kazao je Platini, dodajući da tri preostala ukrajinska grada Lviv, Donjeck i Harkiv trebaju tek "dati jamstva da će napraviti sve što treba".

Predsjednik Uefe je istaknuo kako za sada "nema plana B".

"Ako govorimo danas, Euro 2012. će se održati u Poljskoj i Ukrajini. U prosincu ćemo iznijeti zaključno izvješće i tada će biti donesena konačna odluka", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!