Automoto

Dovizioso: "Ovo je poseban doživljaj"

Mario Plavčić • nedjelja, 26.07.2009.
Dovizioso: "Ovo je poseban doživljaj"
Foto: EPA

Pobjednik Velike nagrade Velike Britanije Andrea Dovizioso bio je oduševljen nakon svoje prve MotoGP pobjede. Bivši svjetski prvak u klasi do 125 kubičnih centimetara već je slavio na ovoj utrci, ali u klasi do 250 kubičnih centimetara.

"Već sam slavio na Velikoj nagradi Velike Britanije prije dvije godine u kategoriji 250 kubičnih centimetara, ali ovo je zaista poseban doživljaj - u najboljoj klasi, među najboljim vozačima, ova je pobjeda od posebnog značaja." Andrea Dovizioso je svjestan koliko je ova pobjeda velika stvar za njega: "Lijepo je biti na pobjedničkom postolju, ali pobijediti je nešto neopisivo."

"Prije Valentinovog pada bilo mi je puno lakše budući da sam pratio njegovu putanju. Nakon Rossijeve nezgode bilo mi je znatno teže, no sve se izvrsno završilo i to me čini sretnim" dodao je 23-godišnji Talijan.

Vezane vijesti

Najveći tragičar današnje utrke zasigurno je Španjolac Jorge Lorezno koji je ukratko prokomentirao što se dogodilo u tom, za njega kobnom desetom krugu: "To je bila čista pogreška, jednostavno nisam uhvatio idealnu putanju, naletio sam na dio staze koji je bio poprilično mokar i nisam se više mogao kontrolirati."

Razočarani Španjolac svjestan je da je propustio veliku priliku za približiti se vodećem Rossiju: "Bila je ovo prigoda za osvojiti dosta bodova, čak bi mi i Valentino pomogao svojom pogreškom, no tu prigodu nisam iskoristio.

Nakon pauze od tri tjedna MotoGP preselit će u Češku, jedanaestu postaju ovogodišnje MotoGP sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!