Nogomet

Amerikanci pregaženi u finalu Gold Cupa

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.07.2009.
Amerikanci pregaženi u finalu Gold Cupa
Foto: EPA

Finalni dvoboj Gold Cupa donio je iznenađenje. Ne u smislu pobjede Meksika u East Rutherfordu, već u smislu vrlo visoke pobjede 5:0. Amerikanci su na svom terenu potučeni do nogu...

Tijekom cijelog Gold Cupa Meksiko nije djelovao impresivno. No zato je u finalu sve nadoknadio, u kratkom roku sakrio sve nedostatke i uništio Amerikance furioznim nastupom u drugom poluvremenu pred 79 tisuća gledatelja u East Rutherfordu.

Posljednju pobjedu Meksiko je u gostima protiv SAD-a ostvario 1999. godine i unatoč tome što su bili oslabljeni, Amerikanci su bili lagani favoriti. No na terenu je bila posve drugačija slika. Prvo poluvrijeme bilo je još ravnopravno, ali u drugom je Meksiko učio Amerikance kako se izvode kontranapadi.

Golijada je otvorena u 56. minuti kada je Carlos Vela u šesnaestercu pronašao Giovannija dos Santosa, ovaj je bio snalažljiviji od braniča Jaya Heapsa koji je jedino mogao srušiti ga. Gerardo Torrado bio je precizan izvođač kaznenog udarca.

U narednih deset minuta Dos Santos i Vela dotukli su Amerikance. Dva brza kontranapada iz kojih je svaki postigao po jedan pogodak za visokih 3:0. Jose Antonio Castro i Guillermo Franco samo su dovršili posao i donijeli Meksiku visoku pobjedu 5:0.

Amerikanci će brzo dobiti priliku za uzvrat. Već 12. kolovoza na rasporedu je kvalifikacijski susret ova dva protivnika u Meksiku na stadionu Azteca. Jedini problem je što Amerikanci nikada nisu slavili na Azteci, a Meksiko je tamo upisao samo jedan poraz u povijesti i to 2001. godine protiv Kostarike.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!