Košarka

Talijani uzeli Trentino Cup

Branimir Korać • ponedjeljak, 27.07.2009.
Talijani uzeli Trentino Cup
Foto: Nikola Movrić

Pobjedom u posljednjem susretu na Trentino Cupu protiv Portugala, Italija je sa stopostotnim učinkom osvojila turnir. Kanada je u drugom susretu bila bolja od Novog Zelanda i osigurala drugo mjesto...

I uoči posljednjeg dvoboja, Italija je osigurala naslov pobjednika Trentino Cupa. U posljednjem susretu protivnik im je bio Portugal koji nije imao niti jednu pobjedu očekivala se lagana pobjeda domaćina. Međutim, Portugal se dobro borio i stvorio dosta problema Talijanima.

Sredinom druge četvrtine Portugalci su vodili i 28:21, a posljednje vodstvo imali su u 27. minuti kada su minimalno vodili 42:41. Talijani su onda preuzeli vodstvo i do kraja susreta nisu ga ispuštali te su slavili 83:72.

Marco Belinelli ubacio je 13 poena, a isto toliko dodao je i Matteo Soragna. Kod Portugala Miranda je ubacio 15 poena uz osam skokova, a Santos je dodao 14 poena.

"Ovo nije izgledalo kao prijateljska turnirska utakmica. Igralo se dosta čvrsto i prljavo i nije bilo lako suditi. Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, ali smo se vratili nekim šutevima i uzeli pobjedu. Nakon turnira mogu reći kako sam zadovoljan napretkom i kroz narednih nekoliko dana dovršit ćemo pripremu za bitku s Francuskom za Poljsku", govorio je nakon utakmice Carlo Recalcati.

U drugom susretu današnjeg programa Kanada je razbila Novi Zeland s 90:68.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!