Nogomet

Grondon: "Imat ćemo zdravu ligu"

Goran Markuš • četvrtak, 30.07.2009.
Grondon: "Imat ćemo zdravu ligu"
Foto: Sandro Donda

Predsjednik AFA-e (argentinski nogometni savez), Julio Grondon stao je na stranu nogometaša koji su zaprijetili neigranjem nove sezone ukoliko im ne budu isplaćene sve zaostale plaće u klubovima...

"Bio sam previše dobronamjeran - to nije dobro", započeo je predsjednik argentinskog nogometnog saveza, Julio Grondon koji se nakon 30 godina na toj poziciji susreo sa nezapamćenom financijskom krizom.

Naime, nakon sve masovnijeg običaja ne isplaćivanja plaća od strane argentinskih klubova udruga nogometaša i javno je zaprijetila neigranjem u narednoj sezoni ukoliko im se ne podmire sva dugovanja. Na njihovu stranu ovog je puta odlučio stati i sam predsjednik saveza. "Prvu pogrešku napravio sam kad sam počeo klubovima davati novac jer su tako dobili mogućnost trošenja onoga što još nemaju. Inzistirao sam da im se pomogne, no sada je dosta. Šest ili sedam prvoligaških klubova posluju katastrofalno, a neke naznake napretka vidljive su tek kod San Lorenza, River Platea i Independientea", zaključio je Grondon.

Zbog novonastale situacije u Argentini sve više igrača igra na račun menadžera koji ih financiraju i posuđuju klubovima, no predsjednik Grondon svemu je odlučio stati na kraj: "Vrijeme je da riješimo svoje probleme i konačno ponovno dobijemo zdravu ligu."

"Za klubove nema više minusa", poručuje Julio Grondon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!