Nogomet

"Hoćemo pakao na tribinama"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • petak, 31.07.2009.
"Hoćemo pakao na tribinama"
Foto: Nikola Movrić

Nema odmora za Dinamo. Tek što su se Plavi vratili iz Austrije, pred Dinamom je novi izazov u prvenstvu; izazov zvan Međimurje protiv kojeg se očekuje nova pobjeda i dobra igra prvaka Hrvatske...

Prije Međimurja koje Dinamovce čeka u subotu navečer, trener Dinama Kruno Jurčić još se jednom okrenuo Salzburgu: "Pogledao sam snimku i zadovoljan sam. Poslije utakmice nisam htio previše komentirati ništa što nije imalo veze s nogometom jer nisam bio siguran, ali gledajući snimku sam se uvjerio u sve što sam vidio i s terena što se tiče naše igre, ali i spornih trenutaka."

Kako Jurčić gleda na kartone koje igrači Dinama dobivaju u Europi zbog prigovora: "Svi razgovaraju s sucima, no pitanje je kakav rajting imate kod sudaca. Ponekad suci žele razgovarati, a ponekad ne, ali ne bih o tome - nikoga ne opravdavam kada dobije žuti zbog priče, no nema im smisla ponekad niti prigovarati; ovisno o tome kakva je atmosfera na samoj utakmici."

Toliko o Salzburgu jer se Dinamo okreće - Međimurju. Dan prije utakmice u koju Dinamo ulazi kao veliki favorit, trener Dinama poručio je kako očekuje drukčije Međimurje od onog iz Karlovca: "Nemamo puno vrmemena za odmor i sve misli su nam usmjerene prema Međimurju. Što se tiče gostiju, smatram da neće igrati ofenzivno kao protiv Karlovca."

Modri reprezentativci

U Maksimirsku 128 stigli su pozivi za reprezentacije pa će tako osim Mandžukića i Lovrena koje je pozvao izbornik Bilić, hrvatski reprezentativci, ali mladi, biti Badelj, Barbarić, Kelava i Tomečak. Također, svoje će države 12. kolovoza u prijateljskim utakmicama predstavljati i Pedro Morales te Miroslav Slepička.

Kao i gosti, Dinamo će također dosta mijenjati u sastavu jer će Jurčić pokušati odmoriti što više igrača prije uzvratne utakmice protiv Red Bulla: "Mi ćemo iskoristiti priliku odmoriti neke igrače jer svakih par dana igramo utakmicu. Neki nisu odradili pripreme pa im je potreban odmor." Naravno, bit će to prilika nekim igračima za dokazivanje: "S druge strane, to je izvanredna prilika svima pokazati da zaslužuju biti prvotimci Dinama i da potvde moje mišljenje da Dinamo ima 22 prvotimca."

Unatoč drukčijoj momčadi, stil igre i cilj Plavih ostaje isti: "Tko god istrči, prezentirat ćemo agresivan stil s puno konkretnih stvari prema naprijed." Trener Dinama nije htio okriti tko će igrati odnosno tko neće, no sigurno je kako će Mandžukić, s obzirom na kartone, zaigrati protiv Međimurja.

Zato je Jurčić otkrio kako očekuje znatno veći broj gledatelja na tribinama: "Obaveza nam je zadovoljiti navijače koje pozivam da dođu nagraditi igrače za sve što pružaju u Dinamovom dresu. Vrdoljak je izjavio kako želi pakao u sljedećim utakmicama i u tome ga podržavam. Ako su oni pravi - onda su naš 12. igrač. Vrijeme je da se ponove navijačke partije koje su nas pratile dok sam ja bio igrač."

Sjetio se Jurčić i Salzburga gdje su navijači Dinama bili za svaku pohvalu: "Zaboravio sam se zahvaliti navijačima za podršci u Austriji gdje su pokazali što znači navijati. Kada imamo navijače koji nas tako na pravi način nose - onda su zaista "ponos grada mog"."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!