Vodeni sportovi

Rudić: "Želimo revanš i broncu"

Maja Giljanović • petak, 31.07.2009.
Rudić: "Želimo revanš i broncu"
Foto: Sandro Donda

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ratko Rudić prije ručka se sa svojim igračima i stručnim stožerom reprezentacije na konferenciji za novinare priređenoj u njihovom Regent hotelu još jednom osvrnuo na polufinalnu utakmicu protiv Srbije i najavio utakmicu za treće mjesto protiv SAD-a...

Izbornik Ratko Rudić započinje: "Prije svega treba reći da je reprezentacija Srbije respekta vrijedan protivnik, sjajno fizički pripremljen koji je s pripremama startao dobrih mjesec dana prije nas, koji je dugo vremena zajedno jer to je Partizan pojačan Udovičićem i koji se jako dugo poznaje. Zbog svega su navedenoga uživali ugled jednog od kandidata za medalju i ta su očekivanja i ispunili".

Što se same utakmice tiče Rudić kaže: "Napravili smo veći broj pogrešaka i doveli se u situaciju da mi lovimo rezultat, a trebalo je biti obrnuto. Primili smo nekoliko naivnih golova, nismo iskoristili određeni broj igrača više koji smo trebali, ali su i pojedine sudačke odluke bile u najmanju ruku problematične".

Izbornik nabraja: "Broj kontrafaulova kojih je bilo toliko da su nam posve poremetili igru, teško je igrati utakmicu ovog ranga kad vam se oduzme 10-tak lopti samo dosuđenim kontrafaulovima. Peterac koji je sviran točno ispred mene iz aspolutno nepostojećeg prekršaja, a sest sekundi prije kraja njihov isključen igrač je uskočio u bazen. Suci ga nisu primijetili i propustili su nam dosuditi peterac".

Zaključak glasi: "Dogodila se čitava serija stvari, ali u konačnici je presudio manji broj njihovih pogrešaka i njihova malo bolja realizacija. Mi smo svoju šansu imali, ali je nismo iskoristili i zasluženo su nas dobili".

Amerikanci: "Sve što sam rekao za Srbiju vrijedi i za SAD. Amerikance sam još ja vodio 2004., uigrani su, dobro pokriveni na svim pozicijama, jaki, kvalitetni, organizirani. Azeveda poznajemo iz Juga i strašan je igrač, Smith je bio u Mladosti, Moses u Šibeniku i njihove su nam kvalitete dobro poznate. Bit će vrlo teško, ali imamo i želju i motiv i kvalitetu da pobijedimo i osvojimo broncu".

Statistika naših utakmica za treće mjesto (0/6) ne opterećuje Rudića: "Statistike i povijest ne igraju kad utakmica krene. Sve brojke tada padaju u vodu". Amerikanci su nam u Pekingu (7:5) na Olimpijskim igrama zatvorili vrata borbi za medalju: "Dobar nam je to motiv. Revanširati im se za utakmicu u kojoj smo praktički sami sebe pobijedili. Imali smo igru, ali smo previše poklanjali i bili manjkavi u završnici i želimo sutra odigrati drugačije i zaslužiti broncu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!