Vodeni sportovi

Duje drugi u finale

Maja Giljanović • petak, 31.07.2009.
Duje drugi u finale
Foto: Davor Sajko

(Iz Rima za Sportnet.hr Maja Giljanović) Hrvatski rekorder Duje Draganja u polufinalu je utrke na 50 metara slobodno ponovno poboljšao svoj hrvatski rekord i u sutrašnje finale ulazi kao drugi najbolji.

Duje Draganja je jutros u kvalifikacijama poboljšao svoj osobni i hrvatski rekord na 21,72 i izborio šestu stazu u prvom polufinalu između Georgea Bovella s Trinidad&Tobaga u petoj i Poljaka Konrada Czerniaka u sedmoj, a četvrtu je prvog favorita zaslužio sugrađanin mu po majci Splićanki Šveđanin Stefan Nystrand.

Naš je bivši (2004. u Ateni) olimpijski viceprvak startao bolje nego jutros i usprkos slabijem ulasku u cilj (predugo uklizavanje) osvojio prvo mjesto i ponovno popravio osobni i hrvatski rekord ovog puta na 21,29.

Vezane vijesti

21,29 je oko dvije minute bio rekord svjetskih prvenstava dok ga u drugom polufinalu nije poboljšao svjetski rekorder (20,94) Francuz Frederick Bousquet (21,21). Amaury Leveaux je treći (21,32), olimpijski pobjednik (50 slobodno) iz Pekinga i svjetski prvak ovdje u Rimu na 100-ici Brazilac Cesar Cielo Filho četvrti (21,35).

Bovell kojem je prije starta puknuo kostim i ostali su stali uz njega i odbili izaći na utrku unatoč prijetnji diskvalifikacijom sviju je osmi, međutim, 21,65 je isplivao i Krisztian Takacs te će njih dvojica u swim-off odlučiti o posljednjem putniku u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!