Vodeni sportovi

Dobud: "Azavedo je živa napast"

Maja Giljanović • subota, 01.08.2009.
Dobud: "Azavedo je živa napast"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski vaterpolisti žale za polufinalnom utakmicom protiv Srbije, ali odlučni su u utakmici za treće mjesto pobijediti Amerikance i osvojiti prvu broncu nakon što smo u šest prijasnjih ovakvih utakmice redovito gubili.

Vaterpolisti Hrvatske što na svjetskim, što na europskim prvenstvima utakmice za treće mjesto redovito gube. Neugodan je niz startao baš ovdje u Rimu na Svjetskom prvenstvu 1994. kad nas je dobila Rusija (14:13), 1995., 1997. i 2001. smo na EP-ima u Beču, Sevilli i Budimpešti izgubili od Njemačke (11:10 što je Nijemcima jedina medalja u posljednjih 20 godina), Rusije (9:8 što je Rusima posljednji podij na EP-ima) i Mađarske (8:6), 2005. na Svjetskom prvenstvu u Montrealu Grčke (11:10 što je Grcima jedina medalja u povijesti) i posljednji put prošle godine na Europskom prvenstvu u Malagi ponovno od Mađarske (15:14).

"Čeka nas izuzetno teška utakmica u kojoj ce broncu osvojiti momčad koja se uspije oporaviti nakon izgubljenog polufinala. Velik je izazov preći tu psihološku stepenicu što najbolje potkrepljuje i povijest nasih utakmica za treće mjesto. Ključno je pronaći prekidač i zaboraviti utakmicu protiv Srbije. Izvući iz nje pouke i zasluziti broncu za nas zlatnog sjaja", izjavio je Samir Barać.

"Amerikanci su odlično posložena momcad, poznaju se dugo i u svojoj su igri postigli automatizam. Azevedo je igrač cija je kvaliteta neupitna, on je taj koji s igračem više razigrava čitavu momcad i njen je motor", zaključio je.

Slično razmišlja i Nikša Dobud koji 28-godišnjaka rodom iz Brazila iz Juga poznaje u dušu: "Azavedo je živa napast, ali daleko od toga da nam je jedina prijetnja. Jeese Smith je odličan obrambeni igrac strašnog udarca, a sjajno funkcioniraju i kao momčad. Bit će teško, ali nakon što smo imali šansu ući u finale i propustili je, želimo popravni i brončanu medalju"

Posljednji naš meč otišao je na njihovu stranu na Olimpijskim igrama u Pekingu kad su u skupini slavili 7:5, osvojili prvo mjesto skupine B, izbjegli četvrtfinale protiv Crne Gore (Crnogorci su nas dobili 7:6) i osvojili srebro (protiv Mađarske 10:14).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!