Vodeni sportovi

Roki: "Prošao vrhunac forme"

Maja Giljanović • nedjelja, 02.08.2009.
Roki: "Prošao vrhunac forme"

Nikša Roki je u kvalifikacijama utrke na 400 metara mješovito isplivao tri sekunde sporije od prijavljenog vremena i gotovo četiri sporije od svog osobnog rekorda.

Posljednji hrvatski predstavnik u bazenu Foro Italica na Svjetskom prvenstvu u Rimu Nikša Roki je nastupio jutros u kvalifikacijama utrke na 400 metara mješovito i osvojio 30. mjesto (od 63 koliko ih je završilo utrku).

21-godišnjak je u svojoj (petoj) kvalifikacijskoj skupini odlično startao, jedno vrijeme je i vodio (nakon 150 metara), ali je u drugoj polovici utrke kopnio i gubio na plasmanu dok u konačnici nije osvojio peto ukupno 30. mjesto s vremenom tri sekunde 80 stotinki sporijim od njegovog osobnog rekorda i hrvatskog rekorda (4:21,60) isplivanog u Rijeci na državnom prvenstvu 4. srpnja.

Roki je poslije tih 4:25,40 izjavio: "Ovu je disciplinu praktički nemoguće plivati kad vam prođe špica forme. Na 400 mješovito špica mora biti savršeno pogođena i traje tjedan, najviše dva, a moja je prošla nakon PH u Rijeci. Mi ne možemo poput sprintera dizati i spuštati formu. Vrijeme je nikakvo, ali u disciplini koja je iscrpljujuća i kad ste u punoj formi, u ovakvoj situaciji bolje nisam mogao ni očekivati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!