Košarka

Video: Tučnjava na talijanskoj generalki

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.08.2009.
Video: Tučnjava na talijanskoj generalki

Generalka talijanske košarkaške reprezentacije uoči početka dodatnih kvalifikacija za Eurobasket ostat će najviše upamćena po tučnjavi koja se dogodila 12 sekundi prije kraja susreta...

Salvom zvižduka ispraćeni su s parketa košarkaši Italije i Kanade nakon talijanske generalne probe za dodatne kvalifikacije za Eurobasket. Italija je slavila 81:75, no rezultat je, na žalost, bio u drugom planu, a u prvi plan iskočili su ratoborni košarkaši koji su se potukli 12 sekundi prije kraja susreta.

Sve je započelo kada se Kanada posve približila i smanjila na 76:72. Prvo su se porječkali, a zatim i krenuli u šakački obračun, Stefano Mancinelli i Aaron Doonerkamp. Nastala je velika gužva na parketu, obje klupe krenule su u razdvajanje ratobornih, a prekid je trajao punih šest minuta nakon čega su isključeni i Mancinelli i Doonerkamp.

Italija je do kraja susreta zadržala prednost i slavila 81:75, no s gorkim okusom u ustima. "Teško je shvatiti zbog čega je došlo do tučnjave, meni je to neshvatljivo. Žao mi je što se to dogodilo i ispričavam se publici, no moram napomenuti kako je i u ovom slučaju momčad reagirala kao jedan", govorio je nakon susreta Carlo Recalcati koji će narednih dana morati objaviti imena 12 igrača koji će igrati u dodatnim kvalifikacijama.

Protiv Kanade najistaknutiji bili su Marco Belinelli s 22 poena te Jacopo Giachetti s 13 poena. Kod Kanade Jesse Young ubacio je 27 poena, a Aaron Doornekamp 12.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!