Nogomet

Video: Villa s bijele točke do trofeja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.08.2009.
Video: Villa s bijele točke do trofeja
Foto: EPA

Momčad Aston Ville pobjednik je velikog turnira u Španjolskoj nazvanog Kup mira. U finalnom dvoboju Aston Villa je nakon jedanaesteraca svladala Juventus s 4:3...

Pomalo neočekivano jaki Kup mira osvojila je Aston Villa. U društvu Juventusa, madridskog Reala, Porta i ostalih velikana, Aston Villa je otišla do kraja i u finalu nakon 0:0 u 120 minuta svladala Juventus.

Juventus je u 90 minuta bio bliže pobjedi. Nekoliko izglednih prilika propustio je torinski klub, a u promašajima je prednjačio Iaquinta. U dodatnih 30 minuta pravih prilika više nije bilo te su se izvodili jedanaesterci.

U dva navrata Juventus je i prilikom izvođenja jedanaesteraca imao priliku doći do pobjede. Prvo je nakon promašaja Sidwella jedanaesterac Iaquinti obranio Guzan, a zatim nakon što je Buffon skinuo jedanaesterac Herdu, Guzan brani i Del Pieru.

Nakon što Juventus nije iskoristio svoje prilike, Aston Villa ih je kaznila. Carlos Cuellar bio je precizan, uslijedio je loš pokušaj Nicole Legrottagliea koji puca visoko preko gola i Aston Villa uzima trofej nakon jedanaesteraca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!