Ostali sportovi

Emelianenko ponovno odbio UFC

Goran Markuš • utorak, 04.08.2009.
Emelianenko ponovno odbio UFC

Nakon najava Dana Whitea, predsjednika američke organizacije UFC, koji je smirivao javnost izjavivši kako Fedor Emelianenko, najcjenjeniji MMA borac današnjice, jednostavno ne može odbiti predloženi ugovor svjetski poznat Rus upravo je to učinio potpisavši sporazum sa Strikeforceom, najvećom konkurencijom upravo Whiteovom UFC-u...

"Za nas je ovo povijesni trenutak", započeo je glasnogovornik američke MMA organizacije Strikeforce, najveće konkurencije svima nam znanom UFC-u, prilikom službene potvrde potpisivanja ugovora sa najvećom borilačkom zvijezdom današnjice, Rusom Fedorom Emelianenkom.

Upravo ove riječi okončale su sve nade kako obožavatelja tako i predsjednika Dana Whitea koji je još prije svega nekoliko dana izjavio da je UFC spreman prihvatiti sve Fedorove zahtjeve osim onog o kopromociji sa M-1 Globalom.

Međutim, čini se kako se neki sporedni faktori ipak presudili u ovoj odluci iskusnog Rusa koji sa Whiteom već duže vrijeme vodi medijski rat. Ukoliko je vjerovati stranim medijima na završni dogovor sam Dana stigao je prilično isfrustriran te su upravo njegov bezobrazluk i povišeni ton prilikom pregovora otjerali rusku zvijezdu od UFC-a.

Ovim ugovorom mali Strikeforce naglo će porasti i tako se polako, ali sasvim sigurno namesti kao glavni konkurent UFC-u. Za kraj spomenimo i kako još nije poznat prvi protivnik iskusnog Emelianenka, no zna se da će se spomenuta borba održati već tijekom ove jeseni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!